12:40 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Όλη η Αθήνα τρέχει (φωτο-video)

Όλη η Αθήνα τρέχει (φωτο-video)

Όλη η Αθήνα τρέχει σήμερα. Ο 32ος μαραθώνιος ξεκίνησε με την πρώτη διαδρομή των 5 χλμ. στην αφετηρία στη λεωφόρο Αμαλίας, με περισσότερους από 9.000 δρομείς να συμμετέχουν στη πρώτη διαδρομή του αγωνίσματος.

Ο μεγάλος νικητής 

keniatis

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλο ρεκόρ στον Αυθεντικό Κλασσικό Μαραθώνιο από τον Φέλιξ Κάντι! Ο Κενυάτης αθλητής ήταν εξαιρετικός, κάλυψε τη διαδρομή του μαραθωνίου σε χρόνο 2.10.36, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ αγώνα αλλά και διαδρομής, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Ο Κάντι με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.

ÓÕÍÔÁÃÌÁ  ÁÃÙÍÁÓ ÄÑÏÌÏÕ 5 ÊÁÉ 10 ×ÉËÉÏÌÅÔÑÙÍ ÓÔÁ ÐËÁÉÓÉÁ ÔÏÕ 32ïõ  ÌÁÑÁÈÙÍÉÏÕ/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ

Η εκκίνηση έγινε στις 8 παρά πέντε και χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν τους δρόμους της Αθήνας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, αλλά και άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, αλλά και άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή των 5χλμ αποτελεί και την πιο δημοφιλή από ό,τι φαίνεται για τους επώνυμους καθώς σε αυτή συμμετέχουν δεκάδες επώνυμοι της χώρας μας.

Οι πρώτοι στα 5χλμ

Το «τρία στα τρία» έκανε ο Κώστας Νακόπουλος, καθώς κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά συνεχόμενη πρώτος στα 5χλμ του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Ο πρωταθλητής των 800 μ., κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, είχε καταφέρει να επικρατήσει τόσο το 2012 όσο και το 2013, και τελικά επιβεβαίωσε όλους εκείνους που περίμεναν να κάνει κάτι ανάλογο και φέτος.

Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη βγήκε η Ελένη Θεοδωροπούλου.

Κατηγορία Ανδρών: Νακόπουλος (15.26) – Δημητράκης (15.35) – Μίνο (15.36)

Κατηγορία Γυναικών: Θεοδωροπούλου (17.39) – Αστροπεκάκη (17.57) – Ζωγραφάκη (18.24)

Οι πρώτοι στα 10χλμ

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν οι νικητές στους άνδρες και στις γυναίκες, αντίστοιχα, στα 10 χλμ. του του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Κατηγορία Ανδρών: Κώστας Γκελαούζος 31:39 – Δήμος Μαγγίνας 32:04

Κατηγορία γυναικών: Αναστασία Καρακατσάνη 35:28 – Γιώτα Βλαχάκη 37:5

Ο φετινός αριθμός των 35.000 αθλητών από περίπου 120 χώρες του κόσμου αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση που αυτή τη στιγμή, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Από αυτούς οι 13.000 τρέχουν στην κλασσική διαδρομή των 42 χλμ. – οι 5.000 ήρθαν από το εξωτερικό, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων συμμετεχόντων κατά 35% σε σχέση με το 2013 – ενώ και 600 παιδιά από το Κολλέγιο Αθηνών θα συμμετάσχουν στο μοναδικό γεγονός.

marathonios-athina-4

Η σόουμπιζ στον Μαραθώνιο

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης

Στη διαδρομή των 5 χλμ., είχαν δηλωθεί και τελικώς… εμφανίστηκαν για να τρέξουν οι: Ζωή Χωραφά, Σία Κοσιώνη, Κώστας Φραγκολιάς, Εύη Φραγκάκη, Νικολέτα Ράλλη, Σωκράτης Αλαφούζος, Ζέτα Δούκα, Λένα Αρώνη, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Λέων Πατίτσας, Ιωάννης Μελισσανίδης, Άννα Πρέλεβιτς, Σόφη Πασχάλη, Αννίτα Ναθαναήλ, Κλέλια Πανταζή, Μαρία Μπακοδήμου, Φανή Χαλκιά, Ναταλία Δραγούμη, Πηγή Δεβετζή, Σάσα Σταμάτη και η Έλενα Παπαβασιλείου.

Στη διαδρομή των 10 χλμ, έτρεξαν ο Αντώνης Σρόιτερ, αλλά και δύο ονόματα από την πολιτική σκηνή της χώρας, που δεν είναι άλλοι από τους Βασίλη Κικίλια και Ανδρέα Λοβέρδο.

marathonios-athina-2

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 32ο Μαραθώνιο

Σπάει όλα τα ρεκόρ συμμετοχής ο Μαραθώνιος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας