8:32 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ που εμπλέκεται στην «εταιρία δολοφόνων»

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ που εμπλέκεται στην «εταιρία δολοφόνων»

Πρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί για απάτες φέρεται ως εγκέφαλος πολυμελούς σπείρας η οποία ενεργούσε με τρόπο ανάλογο με αυτόν της «εταιρείας δολοφόνων».Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz το κύκλωμα που σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, βρίσκεται ήδη στον ανακριτή.

Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής

EYAGGELOS_PAPANIKOLAOU

Σύμφωνα με  αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz o πρώην βουλευτής της ΝΔ είναι ο Ευάγγελος Παπανικολάου. Ο κ. Παπανικολάου είναι παλιός γνώριμος της Δικαιοσύνης καθώς το 2013  είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη διότι ήταν ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε τα παιδιά τους στο Δημόσιο.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο Ευάγγελος Η. Παπανικολάου (βουλευτής ΝΔ στην Αργολίδα το διάστημα 1989-’94) κατά της καταδίκης του.

Έτσι έγινε το κόλπο

diathiki_klhronomhthrio

Φως στην υπόθεση έριξε ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής ο οποίος ανέδειξε την  ιστορία τριών αδερφών στο κέντρο της Αθήνας.  Αμύθητη περιουσία, ατελείωτα σκάνδαλα, αγυρτείες, τραπεζικές καταθέσεις, 18 ακίνητα στην Αθήνα και μαϊμού διαθήκες συνθέτουν το παζλ της άκρως ενδιαφέρουσας υπόθεσης που φέρνει στο φως ο γνωστός ντετέκτιβ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στην Εισαγγελία, οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια εντόπιζαν και πλησίαζαν ηλικιωμένους μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια, κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία του θύματος αμέσως μετά τον θάνατο του. Το τελικό στάδιο της οργανωμένης δράσης του κυκλώματος ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Η υπόθεση απασχόλησε το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Αστυνομίας πριν λίγο καιρό με αφορμή τον θάνατο δύο αδελφών η μεγάλη περιουσία των οποίων κατέληξε σε «ύποπτα» πρόσωπα.

 Για την υπόθεση ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

-συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση

-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ΄ εξακολούθηση

-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση

-διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ΄ εξακολούθηση και

-ψευδορκία μάρτυρα

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας