15:39 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8 μονάδες από τη ΝΔ (αναλυτικοί πίνακες)

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8 μονάδες από τη ΝΔ (αναλυτικοί πίνακες)

Προβάδισμα 4,8% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, ενώ η ΝΔ 23,2%. Τρίτο κόμμα είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Χρυσή Αυγή με 5,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 11,9%.

Με την Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των έγκυρων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 5,3% αυξάνοντας έτσι τη διαφορά του κατά 0,5%.

Στο ερώτημα «Μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 34% των θετικών προτιμήσεων και ο Αλ. Τσίπρας το 28%. Ωστόσο εξακολουθεί να προηγείται ο «κανένας» με 35%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 55% των ερωτηθέντων δεν έχει κατανοήσει τι σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του χρέους και ποια θα είναι η πολιτική του σε σχέση με τους δανειστές μας. Από την άλλη το 37% έχει καταλάβει.

Στο ερώτημα «ποια πολιτική πιστεύετε ότι μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, αυτή που προτείνει ο Α. Σαμαράς ή αυτή που προτείνει ο Αλ. Τσίπρας», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δίνουν μικρό προβάδισμα σε αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 2%.

Διαβάστε επίσης:

Πόσοι θα ψήφιζαν νέο κόμμα ΓΑΠ

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας