13:04 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Τρόμος...ξανά στη Γαλλία

Τρόμος...ξανά στη Γαλλία

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στη Γαλλία καθώς πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την καταδίωξη οχήματος στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 13 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 νεκρούς κάτι που τελικά διαψεύστηκε. Συγκεκριμένα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διαψεύδει την πληροφορία που μεταδόθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την οποία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Οι δράστες μαζί έναν όμηρο που άρπαξαν έχουν ταμπουρωθεί σε ένα τυπογραφείο στην περιοχή Dammartin και είναι περικυκλωμένοι από τους γάλλους κομμάντο. Σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να απελευθερωθεί ο όμηρος. Επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε «Είμαστε κοντά στον επίλογο».

Σύμφωνα με πηγές της Liberation οι δύο εκτελεστές έχουν ταμπουρωθεί οπλισμένοι στην επιχείρηση CTD στην περιοχή Νταμαρτέν μαζί με τον όμηρο. Στην περίμετρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κομάντος.
Τρία ελικόπτερα πετούν πάνω από το κτίριο και το σαρώνουν με θερμικές κάμερες
H αστυνομία έδωσε εντολή στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να εγκαταλείψουν την περιοχή, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.
Πολλά σχολεία στην περιοχή αναγκάστηκαν να κλείσουν. Μαθητές ανεβάζουν μηνύματα στο twitter ότι απαγορεύεται να βγουν από τις σχολικές μονάδες ενώ στους κατοίκους έχουν δοθεί οδηγίες από την αστυνομία να μην βγουν από τα σπίτια τους.
Απαγορεύτηκαν οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ
Τα αδέρφια Κουατσί, νωρίτερα, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις άρπαξαν το αυτοκίνητο -ένα Peugeot 206- και έπιασαν όμηρο προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Οι αστυνομικοί όμως τους εντόπισαν και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη βόρεια του Παρισιού.

Αυτό είναι το τυπογραφείο όπου ταμπουρώθηκαν οι αδελφοί Κουασί:

Επιχείρηση αστυνομικών και ελικοπτέρων μέσα στα χωράφια, στην περιοχή, νωρίτερα:

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας