14:27 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πρώην σύντροφος Βλαστού: Δεν έχω σχέση με το κύκλωμα

Πρώην σύντροφος Βλαστού: Δεν έχω σχέση με το κύκλωμα

Ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς βρίσκονται οι έξι πρώτοι από τους 15 συλληφθέντες που φέρονται να μετέχουν στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

ypothesi ekviasmon (3)

Πρώτη απολογήθηκε η Ιωάννα Χήρα πρώην σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ήδη ολοκλήρωσε την απολογία της η πρώτη κατηγορούμενη, πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και ενώπιον των ανακριτών υποστήριξε: «Με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».

Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού.

Μόλις ολοκληρωθούν οι απολογίες η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν και ποιους θα προφυλακίσουν.

Πολιτική σκοπιμότητα η εμπλοκή μου

tsoxatzopoulos

Στο μεταξύ, με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη φερόμενη εμπλοκή του σε βομβιστικές επιθέσεις, σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, με τον οποίο κρατείται στην ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, υποστηρίζει ότι “δεν με αφορούν όσα ακούγονται”. Αποδίδει, επίσης, ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών από εξοπλιστικά προγράμματα, την εμπλοκή του το αποκαλούμενο “κύκλωμα νονών” σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού, που δεν έχει ακόμη κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια, έχει ως εξής:

«…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της «ανίερης» συμμαχίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και «λόγια του αέρα» που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…».

Νωρίτερα

ypothesi ekviasmon (1)

Στον ανακριτή εφτασαν τα έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών, το μεγαλύτερο που απασχόλησε ποτέ τις αρχές της χώρας. Μέχρι στιγμής φέρονται να εμπλέκονται 37 άτομα.

Οι ίδιοι απολογούνται για τα στοιχεία που τους θέλουν εμπλεκόμενους στην επιχείρηση με κωδικό «Νύχτα». Τέσσερις άντρες και δυο γυναίκες απολογούνται αυτήν την στιγμή στον ανακριτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι απολογίες των ατόμων θα πραγματοποιηθούν τμηματικά ανά ημέρα λόγω των πολλών ατόμων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. Μεταξύ αυτών που απολογούνται αυτή την ώρα είναι η ξαδέρφη του Παναγιώτη Βλαστού.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εκβιαστών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας