9:44 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Τσίπρας: Θα τσακίσω λαθρέμπορους και διαπλοκή

Τσίπρας: Θα τσακίσω λαθρέμπορους και διαπλοκή

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην προτελευταία προεκλογική του ομιλία από την Ομόνοια, απ ’όπου και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα, να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητάμε μια καθαρή εντολή.   Πεντακάθαρη. Ανόθευτη. Αδιαμφισβήτητη. Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα» είπε και ανέβασε κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του δεν ζητά αυτοδυναμία αλαζονείας και πρόσθεσε ότι από την Δευτέρα η χώρα τελειώνει με τις έξωθεν εντολές, τα μνημόνια και τους εκβιασμούς. “Ο φόβος τελείωσε οριστικά”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει “τον πόθο του λαού μας για ανατροπή”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους τους πολίτες, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και του λαθρεμπορίου σε τσιγάρα και καύσιμα.

Καλώντας τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως οι πολίτες ενωμένοι μπορούν να σηκώσουν “τον ήλιο της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας πάνω από την πατρίδα μας”. Ο ίδιος τόνισε πως η ενότητα είναι το όπλο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο δρόμος που επιλέγει το κόμμα του χρειάζεται συγκρούσεις, πίστη και καθαρά χέρια τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει και τα τρία.

“Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους της κ. Μέρκελ δεν πρόκειται να δεχθούμε. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε με τους εντεταλμένους των μνημονίων παλαιούς και νέους”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασιών.

Στρέφοντας τα “πυρά” του κατά του Αντώνη Σαμαρά είπε πως ο πρωθυπουργός “και η ακροδεξιά παρέα του βυθίζεται σε ένα κρεσέντο φόβου” και πρόσθεσε ότι σήμερα ο κ. Σαμαράς πήρε άλλη μια απογοήτευση καθώς έλπιζε να γίνει ζημιά για την Ελλάδα και να εξαιρέσει η ΕΚΤ τη χώρα μας από την αγορά ομολόγων.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί προς το συμφέρον της Ελλάδας, εγγυάται τις καταθέσεις και το τέλος των πλειστηριασμών.

Σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγνώσουν στη Βουλή ως προγραμματικές δηλώσεις το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία αλλαγή.

Bloomberg: Ο Ντράγκι στριμώχνει τον Τσίπρα 

Για απόφαση που θέτει εκτός του προγράμματος ποσοτικής ελάφρυνσης την Ελλάδα μέχρι να λυθούν τα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές, ζήτημα που αφορά πρωτίστως τονΑλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Bloomberg σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ντράγκι σχετικά με την Ελλάδα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο άρθρο με τίτλο «ο Ντράγκι στριμώχνει στη γωνία τον υποψήφιο κατά της λιτότητας» σημειώνεται ότι με την απόφαση της ΕΚΤ να θέσει όρια στην πρόσβαση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αφήνοντας εκτός την Ελλάδα για τουλάχιστον έξι μήνες αυξάνεται η πίεση σε οποιοδήποτε κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Πρόκειται για καρότο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα» δηλώνει ο επικεφαλής της στρατηγικής εξαγωγών της Bank of America Merrill Lynch Αθανάσιος Βαμβακίδης. «Η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα τον Ιούλιο αν υπάρξει συμφωνία. Αυτή είναι το καλύτερο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα» προσθέτει.

«Η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτή η πολιτική έχει αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο για να συμβεί αυτό να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Τα επιπρόσθετα ποσοτικά αποτελέσματα από την αγορά ελληνικών ομολόγων μπορούν να επιτευχθούν με την επιπλέον αγορά Ιταλικών ή Πορτογαλικών ή Γερμανικών ομολόγων» είχε δηλώσει πριν τις ανακοινώσεις Ντράγκι ο υψηλόβαθμος οικονομολόγος της Berenberg Bank Κρίστιαν Σουλτς.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας