19:11 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Όταν ο ελληνικός κινηματογράφος έκανε εκλογές! (video)

Όταν ο ελληνικός κινηματογράφος έκανε εκλογές! (video)

Ιστορίες βγαλμένες μέσα από την πραγματικότητα είναι και μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με θέμα τις εκλογές. Κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια, καθώς αρκετές… ατάκες θυμίζουν σημερινές καταστάσεις και νοοτροπίες.

Τζένη Τζένη (1965)

Στο Τζένη Τζένη το κατεστημένο, ο πολιτικός Γκόρτσος χάνει τις εκλογές από το νεαρό γόνο εύπορης οικογένειας. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της εκλογικής νίκης, αλλά τελικά η αγάπη είναι πάνω απ’ όλα στον κινηματογράφο.

Υπάρχει και φιλότιμο (1965)

Στο Υπάρχει και Φιλότιμο, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του ρόλου του… πολιτικού με τα «θα» του, το «υπάρχουν λεφτά», κ.λπ. κ.λπ.

Η βουλευτίνα (1966)

Παρ’ όλο που η Ρένα βοηθάει, όπως μπορεί, τον αρραβωνιαστικό της να εκλεγεί, αυτός αποτυγχάνει και αποφασίζει να εγκαταλείψει την πολιτική. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν, όταν, έπειτα από ένα απρόσμενο γεγονός, γίνεται αυτή βουλευτίνα. Άλλη μία πολιτική κωμωδία, που στιγματίζει τη διαχρονική παθολογία των πολιτικών και του εκλογικού σώματος.

Η κυρία δήμαρχος (1960)

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που η Γεωργία Βασιλειάδου επιλέγει υποψηφίους που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιό της στο Η κυρία δήμαρχος. «Εκλογές κάνουμε, οι ψηφοφόροι θέλουν να βλέπουν» λέει σε κάποιο σημείο η Βασιλειάδου…

Στουρνάρα 288 (1959)

Η ταινία «Στουρνάρα 288» ή «Φτώχεια και αριστοκρατία» είναι σπονδυλωτό δράμα του Nτίνου Δημόπουλου με τους Oρέστη Mακρή, Σμαρούλα Γιούλη, Σοφία Βέμπο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Είναι διασκευή που βασίζεται στο θεατρικό έργο των Μίμη Τραϊφόρου-Δ. Βασιλειάδη Στουρνάρα 288. Το βουλευτή Καλοχαιρέτα υποδύεται ο παλιός κωμικός Απόστολος Αυδής.

Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)

Από την ταινία «Ανθισμένη αμυγδαλιά», που μας μεταφέρει με απαράμιλλη νοσταλγία, στην Αθήνα, και, συγκεκριμένα, στην Πλάκα των τελών της δεκαετίας του 1880, όταν κυβερνήτης ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης… Ο καφετζής, κυρ-Παναγιωτάκης (Νίκος Σταυρίδης) του σύρει τα εξ αμάξης για τους νέους φόρους που επιβάλλει…

Πηγή: real.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας