Ο «αλύγιστος» κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο «αλύγιστος» κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ο άνθρωπος που θα ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τις δραστηριότητες της κυβέρνησης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Σμύρνη από οικογένεια με καταγωγή από τη Νίσυρο. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στη Νέα Σχολή της Νέας Υόρκης.

Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και πανεπιστημιακές μελέτες  και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς»

Πολιτική Δραστηριότητα

ΣΥΡΙΖΑ
Ξεκίνησε να συμμετέχει στην οργανωμένη πολιτική το 1999 όταν γράφτηκε στη Νεολαία Συνασπισμού. Διατέλεσε μέλος της γραμματείας της Νεολαίας και γραμματέας του Συνασπισμού Νέας Σμύρνης. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος . Με αυτές του της ιδιότητες έχει εκπροσωπήσει το κόμμα του σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο Σακελλαρίδης συμμετείχε στη δημοτική παράταξη Στροφή Νέας Σμύρνης η οποία ήρθε 7η στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στη β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών όπου συγκέντρωσε 5122 ψήφους χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Λέγεται πως η υποψηφιότητά του ήταν πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η υποψηφιότητα του επικυρώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 2/2/2014. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ελένης Πορτάλιου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας Δημάρχου Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» το 2009. Έφερε ενστάσεις στη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου και έθεσε τον εαυτό της εκτός σχεδιασμού για το δήμο της Αθήνας Η γραμματεία της «Ανοιχτής Πόλης» αποδέχθηκε την υποψηφιότητα του ύστερα από συνεδρίαση στις 4 Φεβρουαρίου του 2014.

Στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του υποστήριξε πως οι δημοτικές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα και όχι απλά αυτοδιοικητικό. Έδωσε προτεραιότητα στη συμμετοχή των κινημάτων της πόλης και την επέκταση των κοινωνικών υπηρεσιών όπως δημοτικά ιατρεία και βρεφοκομεία για τη διαχείρηση των προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πρότεινε να μειωθεί η αστυνομική παρουσία στο κέντρο και να αυξηθεί στις γειτονιές της πόλης. Υποσχέθηκε πως θα δοθεί προτεραιότητα στην πολιτιστική δημιουργία. Για τα οικονομικά του δήμου, το πρόγραμμα του περιελάμβανε εξορθολογισμό των δημοτικών τελών με βάση και τον τζίρο ενώ ήταν ενάντια στη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Ο Σακελλαρίδης στον πρώτο γύρο των εκλογών ήρθε δεύτερος σε ψήφους με 20% ξεπερνώντας πιο γνωστούς υποψήφιους και πέρασε στον δεύτερο, όπου έχασε οριακά από τον εν ενεργεία δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, λαμβάνοντας το 48,60% των ψήφων.
Σχόλια