Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του αναφέρθηκε στην ομιλία της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, επίσης, έστειλε μήνυμα στους εταίρους διαμηνύοντας ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τους κκ Σουλτς και Ντάισεμπλουμ, οι οποίοι έρχονται αύριο και μεθαύριο, αντίστοιχα, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και στην διαφάνεια των δημοκρατικών θεσμών και του αισθήματος δικαίου του ελληνικού λαού. Σημείωσε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που έχουν μεγάλες προσδοκίες, δεν περιμένουν να αλλάξουμε από τα μια μέρα στην άλλη τη δραματική κατάσταση και πρόσθεσε πως έχουν την προσδοκία να υπάρχει μια κυβέρνηση με διαφορετικό ύφος και ήθος

Σύνθετο και πολύπλευρο κυβερνητικό έργο:

1. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κανένας συμπολίτης μόνος και αβοήθητος. Φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεγαλύτερός μας αντίπαλος να συγκρουστούμε με αυτή την πραγματικότητα. Είμαστε η τελευταία χώρα σε κοινωνική δικαιοσύνη στην ΕΕ
2. Η στήριξη της οικονομίας ώστε να επαναλειτουργήσει. Ολοκληρωμένες πολιτικές για την ανεργία. Να επαναλειτουργήσει η μικρή επιχείρηση η οποία είναι ανατιμέτωπη με λουκέτο.
3. Διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε η Ελλάδα να βγει από τον φαύλο κύκλο. Είμαστε έτοιμοι με 4ετές δημοσιονομικό σχέδιο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για να μη δημιουργούμε ελλείμματα, αλλά και να μην επιδιώκουμε εξοντωτικά πλεονάσματα. Είμαστε έτοιμοι με προτάσεις ρεαλιστικές για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων. Δέσμευση να διψεύσουμε τις Κασσάνδρες δεν θα πάμε σε ρήξη δεν θα συνεχίσουμε όμως την καταστροφή, την πολιτική της υποτέλειας. Μέσα από όλα αυτά η χώρα θα μπορεί να ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις της.
4. Ριζική μεταρρύθμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, επιβολή δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Κοινή συνισταμένη η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα μας, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας.
Σύγκρουση με το κατεστημένο σε όλα τα επίπεδα
Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση
Διαφάνεια και αντιμετώπιση διαπλοκής
Αντιμετώπιση φοροαποφυγής μεγάλου πλούτου
Αποκατάσταση λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα
Αποκατάσταση αξιοπρέπειας της χώρας για το λαό μας
Αν δεν είχαν γίνει οι εκλογές στη χωρά θα συζητούσαμε μόνο για τις δεσμεύσεις τις προηγούμενη κυβέρνησης περικοπή συντάξεων και απολύσεις

Πάνος Καμμένος: Ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες

kamenos

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο υπουργείο, υπάρχει όμως πένθος για τους άντρες της αεροπορίας που σκοτώθηκαν στο καθήκον», δήλωσε προσερχόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πάνος Καμμένος, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Σακελλαρίδης: Στις προγραμματικές οι πρώτες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

Gabriil Sakellaridis

Αρχίζει άμεσα το καθημερινό «μπρίφινγκ» των δημοσιογράφων, δεσμεύτηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στις πρώτες του δηλώσεις από τη Βουλή, πριν την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σήμερα περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό τις γενικές κατευθύνσεις, συμβουλές και το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες και με το κλίμα που διαμορφώνεται, τόνισε επίσης.

Όσον αφορά στις πρώτες κινήσεις της νέας Κυβέρνησης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεσμεύτηκε για συνεχή παρουσία και του Πρωθυπουργού και των υπουργών στην Βουλή, «όπου θα απαντούν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα το δείτε στην πράξη».

Πάνος Σκουρλέτης: Μέτρα ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση υλοποιούνται άμεσα

skourletis1.jpg

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού, οι υπογραφές συλλογικών συμβάσεων, η απαγόρευση της επιστράτευσης, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων είναι μέτρα που είναι στις προτεραιότητές μας, τόνισε προσερχόμενος στη Βουλή ο νέος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μέτρα ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση υλοποιούνται άμεσα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις δηλώσεις που καταφθάνουν από το Βερολίνο, ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε: «Δείχνουν ξεκάθαρα πως η διαπραγμάτευση έχει αρχίσει, κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Πλέον είμαστε όχι στον προθάλαμο, αλλά έχει ανοίξει η πόρτα της διαπραγμάτευσης».

Διαβάστε επίσης:

Με σαρωτικές αλλαγές και ρήξεις ξεκινάει η νέα κυβέρνηση

 
Σχόλια