22:31 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

«Πόλεμος» για τον αφοπλισμό της αστυνομίας

«Πόλεμος» για τον αφοπλισμό της αστυνομίας

Δύο απόψεις υπάρχουν στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αφοπλισμό των αστυνομικών. Ο νέος επικεφαλής του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υπάγεται στον υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα του αφοπλισμού των αστυνομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com221540panusis_582_382_s.jpg

Ο κ.Πανούσης σημείωσε ότι «είναι άλλο η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και άλλο η αστυνόμευση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», τονίζοντας ότι δεν πιστεύει «τα περί αφοπλισμού».

«Δεν έχει να κάνει με το να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά πρέπει να έχει εκπαιδευτεί για να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο», είπε σχετικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σημείωσε ότι πρόκειται για την προσωπική και επιστημονική του άποψη και όχι για κάποια απόφαση.

«Θα ζητήσω να συζητήσω με τους προηγούμενους υπουργούς, το υπουργείο έχει συνέχεια. Η Αριστερά, δεν έχει κυβερνήσει ποτέ», τόνισε ο νέος υπουργός.

Η άποψη του υπουργού Εσωτερικών

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com221540vroutsis_643_382_s.jpg

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (όπου υπάγεται πλέον το Προστασίας του Πολίτη) Νίκος Βούτσης. Ο υπουργός είπε ότι «θα μιλήσει από καρδιάς», επισημαίνοντας πως «δεν θα υπάρξει ίχνος αντιδικίας ή ρεβανσισμού απέναντι στο σώμα».

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν θα γεμίσει το υπουργείο με στρατιές συμβασιούχων συμβούλων και παρατρεχάμενων, αλλά θα στηριχθούν στην ιεραρχία και την επετηρίδα.

Για τον αφοπλισμό των αστυνομικών ο νέος υπουργός ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας πως «από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις».

«Μόνο εκεί» επανέλαβε δύο φορές χαρακτηριστικά.

Τι υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά

Προεκλογικά πολλές ήταν οι φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για αφοπλισμό της αστυνομία. Ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει στην μεγάλη διαδικτυακή συνέντευξη που είχε δώσει πως:

tsipras 4

 

Μάλιστα το συγκεκριμένο tweet είχε αναπαράγει ο Βασίλης Κικίλιας, χωρίς σχόλιο.

Ακόμη και η σημερινή αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη είχε τονίσει ότι τίθεται θέμα κατάργησης των ΜΑΤ.  

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας