12:21 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει... το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας...έρχεται

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει... το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας...έρχεται

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας έρχεται. Ετσι θα ονομάζεται ο νέος φορέας, στον οποίο θα μεταφερθεί η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Το νέο Ταμείο θα επανεξετάσει τα σχέδια αξιοποίησης των συμμετοχών του δημοσίου σε εταιρίες. Στόχος είναι να διατηρηθεί σε υψηλό ποσοστό η ελληνική συμμετοχή, άνω του 34% ή και του 50% σε περιπτώσεις όπως η Ενέργεια, το νερό ή ο ορυκτός πλούτος.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε να «παγώσει» κάθε διαδικασία, καθώς η νέα κυβέρνηση, στις προγραμματικές της δηλώσεις θα δεσμευτεί να καταργήσει τον συγκεκριμένο φορέα, ο οποίος θα αντικατασταθεί σύντομα με άλλον με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Οι νέες αποκρατικοποιήσεις θα συνδυαστούν και με διακρατικές συμφωνίες στις περιπτώσεις «κλεισμένων» συμφωνιών (όπως ο ΔΕΣΦΑ του οποίου το 67% των μετοχών εξαγοράστηκε από την κρατική εταιρεία το Αζερμπαϊτζάν, Socar) και δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση θέμα ακύρωσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία επίσκεψή της στην Αθήνα, η Τρόικα είχε ζητήσει από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την επιτάχυνση του προγράμματος προκειμένου το 2016 να μπουν στα ταμεία έσοδα ύψους 9,6 δισ. ευρώ που θα καλύψουν μέρος του χρηματοδοτικού «κενού» των 12 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας