Όζμπορν: Μεγάλος κίνδυνος η αντιπαράθεση Ελλάδας-Ε.Ε

Όζμπορν: Μεγάλος κίνδυνος η αντιπαράθεση Ελλάδας-Ε.Ε

Οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη λιτότητα, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις εξετάσθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.

Το μήνυμα ότι μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και την ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος καθίσταται ταχέως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

baroufakis

Σύμφωνα με το Reuters o Βρετανός υπουργός κατά την «εποικοδομητική» συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό σημείωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι ξεκάθαρο ότι η διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία. Κάλεσα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συμπεριφερθεί υπεύθυνα αλλά είναι, επίσης, σημαντικό η Ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη».

Τo Reuters μεταδίδει, επίσης, ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με 100 τραπεζικά και χρηματιστηριακά στελέχη στο Σίτι του Λονδίνου.

Στόχος της συνάντησης είναι η έναρξη στενής συνεργασίας Ελλάδας – Βρετανίας όσον αφορά σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε δηλώσει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων και θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί.

Ο Όσμπορν, του οποίου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα αναμένεται να επανεκλεγεί τον Μάιο, δήλωσε μιλώντας στο BBC ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες». Κατά τον ίδιο απαιτείται σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ και θα πρέπει να υπάρξει ο ενδεδειγμένος διάλογος ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης και την Ελλάδα.

 Σχόλια