20:26 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Χιόνια σε όλη τη χώρα: Από -12 έως 2 βαθμούς η θερμοκρασία - Κλειστά σχολεία (video)

Χιόνια σε όλη τη χώρα: Από -12 έως 2 βαθμούς η θερμοκρασία - Κλειστά σχολεία (video)

Χιονόνερο στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινά τμήματα στις βορειότερες περιοχές, και παροδικές χιονοπτώσεις στην Αττική, στη Βοιωτία στην Εύβοια, και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπου όμως τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά. Πιθανότητα για λίγα χιόνια μικρής διάρκειας υπάρχει στη βορειοανατολική χώρα και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -9 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από -7 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -5 έως 7 στην Ήπειρο, από -2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από -2 έως 2 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 1 έως 4 βαθμούς στις Κυκλάδες, από 2 έως 6 στην Κρήτη και από 2 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους.

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 4 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, πολλά σχολεία κυρίως στα βόρεια ΚΑΙ ανατολικά προάστια της Αττικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά:

Πρόκειται για τα σχολεία στους δήμους Αμαρουσίου, Πεύκης- Λυκόβρυσης, Βριλησσίων, Πεντέλης, Διονύσου και Εκάλης

Στην Ανατολική Αττική κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στο Δήμο Σαρωνικού, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Κουβαρά και το Γυμνάσιο Πέτας

Στο Μαραθώνα το 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Βαρνάβα και Γραμματικού.

Στο Δήμο Αχαρνών θα μείνουν όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου.

Στο δήμο Ραφήνας -Πικερμίου κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Νταού Πεντέλης

Κλειστά και όλα τα σχολεία του δήμου Ωρωπού.

Στη Δυτική Αττική κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.

Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής ενότητας Εκάλης, Βριλησσίων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων).

Θα ανοίξουν με μια ώρα καθυστέρηση δηλαδή στις 9 το πρωί, τα σχολεία στους δήμους Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Ψυχικού, Φιλοθέης, Νέας Ιωνίας, Kηφισιάς και Νέα Ερυθραίας.

Στις 10 θα ανοίξουν στο Δήμο Παπάγου Χολαργού και στην Αγία Παρασκευή.

Ο δήμος Χαλανδρίου θα αποφασίσει αργότερα εάν θα λειτουργήσουν και ποιες ώρες τα σχολεία.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας