Νέο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έκτακτου Eurogroup το οποίο πραγματοποιείται για το ελληνικό ζήτημα παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Διαβάστε τι αναφέρει το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» στο διαδίκτυο:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης και στο εξωτερικό

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις συμπαράστασης έχουν διοργανωθεί σε δεκάδες πόλεις τόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη όσο και στην Αμερική και συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Δανία και Λετονία.

Έντονη ανταπόκριση γνωρίζει το κάλεσμα στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε 5 πόλεις και συγκεκριμένα σε Μιλάνο, Ρώμη, Νάπολι, Μεσίνα και Παλέρμο.

Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορεί και χάρτης με όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραΣχόλια