12:08 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Καμμένος στέλνει δύο φακέλους για τα εξοπλιστικά στη Δικαιοσύνη (ηχητικό)

Ο Καμμένος στέλνει δύο φακέλους για τα εξοπλιστικά στη Δικαιοσύνη (ηχητικό)

Τη δέσμευση πως «θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις» για τα εξοπλιστικά προγράμματα επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και προανήγγειλε εξελίξεις στη διερεύνηση υποθέσεων.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989, και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό υποστήριξε ότι «για τουλάχιστον δύο φακέλους είμαστε έτοιμοι να τους στείλουμε στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε αναλυτικά σημεία της συνέντευξης:

Για εξοπλιστικά 

«Για να περάσει στον προυπολογισμό μια δαπάνη εξοπλιστικού θα πρέπει το εξοπλιστικό να έχει παραληφθεί. Περάσανε το 2009 στο έλλειμμα 3 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν είχαν παραληφθεί, ούτε έχουν παραληφθεί ακόμα.» (…) Είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Δικαιοσύνη, μαζί με τη Μονάδα Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει συσταθεί και έχουμε βρει απίστευτα πράγματα, ανοίγουν όλοι οι φάκελοι. Υπάρχουν μίζες που φεύγουν με τη μορφή SWAP, υπάρχουν τιμολόγια τα οποία, έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί. Δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά εγγυητική επιστολή τραπέζης. Οι δύο πρώτες υποθέσεις οι οποίες εξετάζουμε είναι τα Ελικόπτερα ΝΗ-90 και τα υποβρύχια. Όλες οι υποθέσεις θα ανοίξουν, εδώ έχουμε υπόθεση πλαστογραφίας [διαβάστε αναλυτικά τι είχε αποκαλύψει το ereportaz.gr]

Για τον Αντώνη Σαμαρά

«Δεν έχει καμία σχέση η ΝΔ τώρα με την ΝΔ που γνώρισα εγώ (…) Είδατε χθες, πως ο αρχηγός της ΝΔ, πήρε τον Αρχηγό κ. Κωσταράκο τηλέφωνο προκειμένου όπως λέει “να τον ενημερώσει για το θέμα του ΝΟΤΑΜ που έβγαλε η Τουρκία”. Σαν να χαιρόταν δηλαδή, που η Τουρκία αμφισβητούσε ακόμα και χερσαία εδάφη στη Λίμνο. Ο κ. Κωσταράκος απάντησε “κ. Σαμαρά υπάρχει πολιτική ηγεσία αν θέλετε κάτι”. Το αποτέλεσμα; Είναι ότι η Τουρκία είχε πάρει το ΝΟΤΑΜ πίσω και ο κ. Σαμαράς έμεινε ότι αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και να μην ακολουθήσει τη διαδικασία».

Το άνοιγμα της ΜΟΜΑ

Σε έξι μήνες ανοίγει η πρώτη ΜΟΜΑ. Ποια είναι η πρώτη ΜΟΜΑ; Το μηχανικό που βρίσκεται στο Λουτράκι και το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες, θα εμπλουτιστεί με νέα μηχανήματα. Έχω κάνει επιστολή και προς ΗΠΑ και προς Ρωσία και ζητάμε να μας παραχωρήσουν μηχανήματα.

Ακούστε το ηχητικό:

[mejsaudio src=”/wp-content/uploads/2015/03/kammenos-03-03-15.mp3″]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας