13:40 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πανούσης: Θα πέσουν κεφάλια για το έγγραφο

Πανούσης: Θα πέσουν κεφάλια για το έγγραφο

Σε ανάκληση της επίμαχης διαταγής που αφορούσε το μεταναστευτικό προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου  ο υπουργός τόνισε ότι έχει δώσει εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει παραιτήσεις.

«Είδα αυτό το θέμα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε μία ιστοσελίδα. Κανείς δεν τηλεφώνησε στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε σε «ζούγκλα παραπληροφόρησης»,  με αφορμή το γεγονός ότι παντού, όπως είπε, ακουγόταν ότι το έγγραφο βγήκε στην δημοσιότητα με εντολή Πανούση.

Ο υπουργός δήλωσε άγνοια και όπως είπε χαρακτηριστικά, «είδα ‘εντολές Πανούση’ κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό».

Ανέφερε ότι ανακάλεσε τη διαταγή, ότι διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το πώς βγήκε αυτό το έγγραφο κι ότι  ο Αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις.

Ο αναπλ. υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».

Επίσης, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

Τι αναφέρεται στο έγγραφο 

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων,  όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου, θα αφεθούν ελεύθεροι.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης οτι όσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται, θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Αν, ωστόσο, στη συνέχεια εντοπιστούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας