19:01 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η πρεσβεία της Αμερικής θυμίζει τις υποθέσεις Nordeen και Stewart για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Η πρεσβεία της Αμερικής θυμίζει τις υποθέσεις Nordeen και Stewart για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Kείμενο στο οποίο γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Αμερικανού πλοιάρχου William Edward Nordeen από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και στην καταδίκη του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, ανήρτησε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, στην επίσημη σελίδα της στο facebook.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

«Στη μνήμη των πεσόντων μας: Ο πλοίαρχος  William Edward Nordeen, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως ναυτικός ακόλουθος της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο 51χρονος αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα σεντάν κοντά στην Αθήνα όταν μια βόμβα πυροδοτήθηκε δίπλα του με τηλεχειριστήριο. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε από την έκρηξη. Άφησε πίσω τη γυναίκα του Patricia, τον γιο του William E. Nordeen II και την κόρη του Annabel. Ετάφη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλιγκτον με όλες τις στρατιωτικές τιμές. Ο πλοίαρχος Nordeen ήταν ένας από τους πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας που σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Πλοιάρχου Nordeen, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του Αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ronald Stewart, που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση του Ελληνικού, όπως επίσης για επιθέσεις που σκότωσαν άλλους οκτώ ανθρώπους. Καταδικάστηκε για την εκτόξευση ρουκέτας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη συμμετοχή σε 71 απόπειρες δολοφονίας (συμπεριλαμβανομένης μίας επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ), για 41 παράνομες εκρήξεις και για 13 ληστείες και απόπειρες ληστειών».

Αμερικανική πρεσβεία - κείμενο - Facebook

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας