Προς επανεξέταση η εξωδικαστική συμφωνία με την «αμαρτωλή» Siemens

Προς επανεξέταση η εξωδικαστική συμφωνία με την «αμαρτωλή» Siemens

Στην επανεξέταση της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού, που υπεγράφη το 2012 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens και κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, προχωρεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγγραφα που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε απάντηση ερωτήσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, «είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστου του 2012 θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση».

«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens» σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα δικαστικής συνδρομής από τη Γερμανία στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ».

«Κατά την επανεξέταση, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή περί «σκανδάλου Siemens στην Υγεία».

Παρόμοια απάντηση δίδεται και σε άλλη ερώτηση του βουλευτή για το σύστημα επικοινωνιών του σιδηρόδρομου GSM-R στην οποία σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο των ερευνών αυτών εφόσον προκύψουν ευθύνες για το έργο του GSM/R αυτές θα αποδοθούν».

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τον φάκελο της SiemensΣχόλια