Λ. Αλεξίου: Δεν επελέγην στο ΕΣΡ ως μητέρα της Ζ. Κωνσταντοπούλου

236 5

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεδομένου ότι πρόκειται σύντομα να κληθεί να πάρει αποφάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα οι αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό έληξε η θητεία τριών εκ των μελών του με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να λειτουργεί με οριακή τετραμελή σύνθεση και πρόεδρο του υπηρεσιακού συμβουλίου την πρώην αντιπρόεδρο της Αρχής κυρία Λίνα Αλεξίου.

Για «καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες», κάνει λόγο η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αλεξίου:

«Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες σε μιά εναντίον μου εκστρατεία που κορυφώθηκε με κάποια ερώτηση κάποιου βουλευτή.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι επελέγην ομοφώνως για τη θέση της  Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια.

Προφανώς δεν επελέγην ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τότε δέν ήταν ούτε βουλευτής   ούτε καν υποψήφια.

Επελέγην με βάση μια βραβευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία δεκαετιών, που στην διάρκειά τους, πιστεύω, ετίμησα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης ενημέρωσης.

Για όσους είναι εθισμένοι στη διαπλοκή αυτές οι αρχές είναι άγνωστες, άν όχι περιφρονητέες.  Γι΄ αυτό και δεν διστάζουν να κάνουν δήθεν καταγγελίες πιστεύοντας ότι πλήττοντας με κακότητα θεσμούς ή πρόσωπα εκφέρουν πολιτικό λόγο ή ασκούν πολιτική κριτική.

Για εκείνους που προσπάθησαν και αυτή τη φορά να υπηρετήσουν εκ του πλαγίου ευδιάκριτα συμφέροντα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν πως ούτε εγώ επελέγην (προ τετραετίας) στο ΕΣΡ ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην πολιτική και εξελέγη βουλευτής ως κόρη της Λίνας Αλεξίου.

Πονάει, βέβαια, ορισμένους να ξέρουν ότι στη δημόσια ζωή υπάρχουν και αυτόνομα πρόσωπα με αδιαπραγμάτευτες αυτόνομες πορείες.

Γι΄αυτό και η τόση αήθεια.

Γι΄αυτό και το τάχατες μπέρδεμα – από ένα καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο – της αντιπροέδρου (που προεδρεύει,  ελλείψει προέδρου, στο υπηρεσιακό συμβούλιο) με το αξίωμα του προέδρου του ΕΣΡ.

Εκτός και αν δεν είναι μόνο η αήθεια που περισσεύει, αλλά και η ευήθεια».Join the Conversation

5 comments

 1. Arholeka Vasso Απάντηση

  Εγω θα ελεγα κα Αλεξιου, τοπο και σε νεα στελεχη. Πηξαμε σε μαθουσαλες τακτοποιημενους

 2. Thalis Papaefthimiou Απάντηση

  Αυτα που λετε δεν τα πιστευει κανενας ελληνας ουτε καν οι συριζαιοι που θα περιμεναν νεους φρεσκους ανθρωπους να αναλλαβουν ευθυνες. !!

  1. e-reportaz.gr Απάντηση

   Τι ακριβώς αμφισβητείς ? Το ότι είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος πριν τέσσερα χρόνια ?

 3. Thalis Papaefthimiou Απάντηση

  Οχι φυσικα για το πριν αλλα για αυτα που λεγονται για το αυριο και για την θεση της η του Προεδρου στο ΕΣΡ

 4. Πανος Τσιρος Απάντηση

  Γιατι απαντα η κυρια Αλεξιου στον καθε ασημαντο και καθοδηγουμενο κοματικο ανθρωπακι.Η ιστορια της ειναι γνωστη και κανενας μα κανενας δεν μπορει να την κρινει.Οποιος εχει αντιρηση για την θεση της κυριας Αλεξιου, να το πει μ ετο ονομα του., και να γραψει και τον αριθμο της κοματικης του ταυτοτητας….