0:15 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ: Η κυβέρνηση καταπολεμά το οικονομικό έγκλημα με παλιά μέσα λόγω...απειρίας (ηχητικό)

Πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ: Η κυβέρνηση καταπολεμά το οικονομικό έγκλημα με παλιά μέσα λόγω...απειρίας (ηχητικό)

«Έχουν διάθεση να κάνουν αυτοί εδώ πράγματα (η κυβέρνηση) αλλά δεν έχουν εμπειρία και έχουν χρησιμοποιήσει και παλιά μέσα. Η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος δεν είναι θέμα κομμάτων αλλά συντονισμού» είπε στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό, ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.

Επεσήμανε την ανάγκη «να προσληφθεί προσωπικό, να εξειδικευτεί και να γίνει έλεγχος σε εκείνους που δεν έχουν πληρώσει. Μέχρι το 2013 δεν μπορούσαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να δουν τις καταθέσεις κάποιου. Θα πρέπει όλοι να δηλώνουμε στην ώρα μας τα εισοδήματά μας και να μην αλλάζει κάθε τρεις και λίγο η φορολογική πολιτική…80 εκατομμύρια (πήραμε από τους «σκαφάτους»). Από τους «πισινάτους» δεν πήραμε γιατί δεν προχώρησε το πρόγραμμα. Πολλές φορές σταματάει ο έλεγχος και από αδυναμία γιατί δεν υπάρχουν άτομα να κάνουν τον έλεγχο. Οι καφετέριες είναι γεμάτες νέους άνεργους, να τους πιάσουν, να τους δώσουν έναν μισθό αξιοπρεπή, να τους εκπαιδεύσουν. Καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει, να μεταφέρουν έστω κόσμο από υπηρεσίες σε υπηρεσίες. Η τρέχουσα φοροδιαφυγή ως προς τους άμεσους φόρους θα παταχθεί με το να δούμε πάλι συνεργεία στους δρόμους και δεύτερον με τους έμμεσους φόρους κατανάλωσης».

Πρόσθεσε ότι «στο ΣΔΟΕ αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 16 λίστες, 23 ελεγχόμενα επαγγέλματα, χρειάζεται να κάτσει κάτω κάποιος με τη λογική του συντονιστή». Παραδέχθηκε πάντως ότι «υπάρχει μεγάλη βοήθεια από την οικονομική εισαγγελία».

Τέλος, αναφερόμενος στους φόρους ο κος Φλωράτος είπε:«Πάντα πίστευα ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, αν το κράτος χρειάζεται χρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει ορθόδοξους τρόπους για να είναι και δίκαιο. Όταν κάνεις περαίωση εισπράττεις αλλά δικαιώνεις το άδικο». Τόνισε ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ μειώνει την απόδοση του φόρου.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

[mejsaudio src=”/wp-content/uploads/2015/05/floratos-berykios-14-05-15.mp3″]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας