5:36 Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Έβαλε «βόμβα» ο Ρωμανιάς: Δεν ακυρώνεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις

Έβαλε «βόμβα» ο Ρωμανιάς: Δεν ακυρώνεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις

Στην αποκάλυψη «βόμβα» ότι δεν θα ακυρωθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, αλλά θα «παγώσει» επ΄ αόριστον, προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς και οι νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση.

«Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας επίσης για το θέμα στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Τη δήλωση Ρωμανιά σχολίασε μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Βρούτσης γράφοντας: «Η μάσκα του λαϊκισμού επεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τελος. Η ρήτρα μηδενικού ελλειμματος δεν καταργειται!».

Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας