Καταθέτει ο Ζορμπάς για τις μίζες στα εξοπλιστικά – Η σχέση του με τον προφυλακισμένο απόστρατο

Καταθέτει ο Ζορμπάς για τις μίζες στα εξοπλιστικά – Η σχέση του με τον προφυλακισμένο απόστρατο

Καταθέτει ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ως μάρτυρας ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Διεύθυνσης εξοπλισμών Γιώργος Ζορμπάς.

O  κ. Ζορμπάς εκλήθη από τον κ., Μαλλή να καταθέσει σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας μετά από τα στοιχεία που τον συνδέουν με τον προφυλακισμένο απόστρατο Π. Κ πάνω σε άρμα Leopard και στα γραφεία της προμηθεύτριας εταιρείας KRAUSS Maffei στο Μόναχο το 2005.

Ο Ζορμπάς και η εμπλοκή με τις μίζες

Zormbas exoplistika

Ο κ. Ζορμπάς διετέλεσε διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο από το 2004 – 2006 με σκοπό να εξυγιάνει το σύστημα προμηθειών του υπουργείου Άμυνας. Είχε μάλιστα καταθέσει ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής υπό την κ. Γ. Τραγάκη το 2005.

Παρ όλα αυτά, όπως αποκαλύπτεται από τη μεγάλη δικογραφία των εξοπλιστικών σε Ελλάδα και Γερμανία, την ίδια περίοδο είχε ως διευθυντή του τον κ. Κατσή, στους λογαριασμούς του οποίου εμβάστηκαν 3 εκατ. ευρώ μίζες από τα εξοπλιστικά.

Στην απολογία του πάντως ο κ. Κατσής απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μαλλή είχε δηλώσει ότι ο κ. Ζορμπάς δεν γνώριζε την παράλληλη σχέση του με τον έμπορο όπλων Πάνο Ευσταθίου, κατηγορούμενο επίσης για μίζες στα εξοπλιστικά.

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του ereportaz

Μίζες στα Leopard 2: Προφυλακίστηκε απόστρατος αξιωματικός

Μίζες στα Leopard 2: Συνέλαβαν τον σύμβουλο του Γ. Ζορμπά, διώξεις σε Ευσταθίου και άλλους δύο

Με… μίζα 2 εκατ. ευρώ «έπαιρναν μπροστά» τα τζιπ του ΛαϊνόπουλουΣχόλια