Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον Βαρουφάκη για την ηχογράφηση των ομολόγων του

Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον Βαρουφάκη για την ηχογράφηση των ομολόγων του

Ανυπόστατα τα χαρακτήρισε τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρας ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχει σύγκλιση απόψεων και με τους θεσμούς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», αλλά όσον αφορά στην αποπληρωμή του Ταμείου, αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας.

Πάντως, ο κ. Σακελλαρίδης «άδειασε» τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να έχει ηχογραφήσει τους Ευρωπαίους ομόλογους του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή».

«Δεν υπάρχει καμία εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup», τόνισε.

Σχόλια