Έλληνας μέσα στους συλληφθέντες για το σκάνδαλο της FIFA

Έλληνας μέσα στους συλληφθέντες για το σκάνδαλο της FIFA

Παγκόσμιο σοκ έχουν προκαλέσει οι συλλήψεις πρώην και νυν στελεχών της FIFA, για απάτες, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και ξέπλυμα χρήματος, μέσα στις οποίες είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας

Οι Ελβετικές αρχές έκαναν γνωστά τα ονόματα των στελεχών της FIFA που συνελήφθησαν για υποθέσεις διαφθοράς σε έφοδο, έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών.

Η πιο σημαντική σύλληψη είναι αυτή του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ Τζακ Γουέμπ από τα Νησιά Κέιμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τον Ζεπ Μπλάτερ ως πιθανός διάδοχός του στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Μέσα σε αυτά τα ονόματα είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας, που επί 15 χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Νησιών Κεϊμάν. Aπό τον Φεβρουάριο του 2014 είναι ο γενικός διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών της εταιρείας Abakan Inc.

Επίσης, είναι γενικός διευθυντής οικονομικών –από τον Δεκέμβριο του 2010- της Feigeda Electronic Technology Inc, διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. –από τις 27 Ιουλίου 2009- της Sonnen Corp καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Υπήρξε αντιπρόεδρος Οικονομικών της Paytel Industries Ltd. (1992-1994) και της Westward Exploration Ltd από το 1991 έως το 1995, ενώ το πτυχίο του είναι από το Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου το 1978.

 Σχόλια