11:59 Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Ο Σπυράκος επέλεξε να ζήσει ελεύθερος»

«Ο Σπυράκος επέλεξε να ζήσει ελεύθερος»

Τις απολογίες των ληστών με του Διστόμου και του ληστή με τα μαύρα, που πιάστηκαν στον Βόλο την περασμένη εβδομάδα από άνδρες την αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ και το μισθωτήριο συμβόλαιο που έχει τραβήξει την προσοχή των αρχών, αποκαλύπτει το ereportaz.  Ο Γιώργος Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου όταν βρέθηκαν στο ανακριτικό γραφείο μίλησαν μόνο για τον θάνατο του Σπύρου Δραβίλα.

«Ο Σπυράκος επέλεξε να ζήσει ελεύθερος»

dravilas

Με ελάχιστα λόγια και αναφερόμενος μόνο στον θάνατο του Σπύρου Δραβίλα απολογήθηκε στον ανακριτή ο Γιώργος Τσιρώνης. « Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες και ότι είναι θα το πω στον εισαγγελέα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο Σπυράκος επέλεξε να ζήσει ελεύθερος, η επιλογή του αυτή είναι σεβαστή από μένα».

Λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε στο  Athens Indymedia επιστολή του Γρηγόρη Τσιρώνη η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ένας κύκλος εννέα χρόνων ελευθερίας στην παρανομία κλείνει ίσως με τον χειρότερο τρόπο. Τον θάνατο του αδερφού Σπύρου Δραβίλα. Ο Σπύρος θα ζει για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου, τώρα πια για πάντα ελεύθερος (…) είμαι ευγνώμων σε αυτούς που είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους με βοήθησαν και μου χάρισαν στιγμές χαράς, ευτυχίας και συντροφικότητας».

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των καταζητουμένων ύστερα από ληστείες τραπεζών στη Φαρκαδόνα και στον Αμπελώνα Λάρισας, τον περασμένο Απρίλιο, στις οποίες προέκυπταν ενδείξεις συμμετοχής του Σπύρου Δραβίλα ή «Καρφάκια», όπως ήταν το ψευδώνυμό του.

Για τη στιγμή που πήγε στον Σπύρο Δραβίλα ο οποίος προηγουμένως είχε αυτοπυροβοληθεί  μίλησε ο ο Σπύρος Χριστοδούλου.

«Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες και ότι έχω να πω, θα το πω στον εισαγγελέα. Το μόνο που θέλω να αναφέρω είναι για τον άνθρωπο που βρισκόμασταν μαζί μου στο σπίτι, τον Σπύρο τον Δραβίλα, ότι την ώρα που εγώ, μαζί με άλλο ένα άτομο μιλάγαμε με τους αστυνομικούς, οι οποίοι μας έλεγαν να παραδοθούμε , ακούσαμε κάποιους πυροβολισμούς από μέσα απ το σπίτι και δυστυχώς δεν πρόλαβα να σταματήσω τον Σπύρο και όταν μπήκα μέσα διαπίστωσα ότι ήταν νεκρός» ανέφερε.

Το ύποπτο μισθωτήριο και ο… «Αντώνης Πάνου»

2303351

Στο μισθωτήριο συμβόλαιο της μονοκατοικίας που διέμεναν οι ληστές, έχουν στρέψει την προσοχή τους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας το πρόσωπο που νοίκιασε το σπίτι ως ο «Αντώνης Πάνου». Τι σχέση είχε με τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου με τα… μαύρα; Είναι ένας «αχυράνθρωπος» που λειτούργησε για λογαριασμό τους; Πρόκειται για ερωτήματα που αναζητούν απάντηση από τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση, και ανέκυψαν από την έρευνα για τις συνθήκες ενοικίασης του σπιτιού που είχαν βρει καταφύγιο ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο νεκρός Σπύρος Δραβίλας.

Το νέο κρησφύγετο

neo-krisfugeto-ton-trion-liston-brethike-ston-bolo

Το νέο κρησφύγετο, το δεύτερο έπειτα από εκείνο που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Αγχίαλο, είχε μισθωθεί πριν από τουλάχιστον 1,5 χρόνο από άτομο με –πιθανόν πλαστά– στοιχεία ταυτότητας «Δημήτρης Ζέρβας». Εξετάζεται εάν πρόκειται για τον Γρηγόρη Τσιρώνη, όπως φέρεται να προκύπτει από μαρτυρίες, ή όχι. Σύμφωνα μ’ αυτές, ο ενοικιαστής παρουσιάστηκε στην ιδιοκτήτρια (χθες βρισκόταν στην Κύπρο) συνοδευόμενος από μία γυναίκα και ένα ανήλικο κορίτσι. Ερευνάται εάν πρόκειται για την ίδια γυναίκα που έχει συμμετάσχει σε ληστείες τις οποίες διέπραξε η ομάδα των «ληστών του Διστόμου» ή ακόμα και σε ένοπλες ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα τα κλιμάκια των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό στοιχείων, τα οποία θα είναι αξιοποιήσιμα για τον συντομότερο εντοπισμό άλλων οικημάτων, ενδεχομένως και προσώπων που βρίσκονται ακόμη σε αυτά. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν πως από τη στιγμή που το σπίτι της Χρυσής Ακτής νοικιάστηκε για λογαριασμό των καταζητούμενων, των Άνω Λεχωνίων ήταν «οικογενειακό» του Τσιρώνη, σίγουρα υπάρχουν κάποια άλλα που θα είχε νοικιάσει ο Χριστοδούλου, ο Πετρακάκος, ο Μάριος Σεϊσίδης, Παναγιώτης Ασπιώτης.

Σημειώνεται ότι έχει βρεθεί και δεύτερη πλαστή ταυτότητα του Γρηγόρη Τσιρώνη πέρα από αυτή με τα στοιχεία «Δημήτρης Ζέρβας», ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η ανάσυρση δεδομένων από τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας