Πετράκος: Θέλουμε συμφωνία αλλά δεν

Πετράκος: Θέλουμε συμφωνία αλλά δεν

«Επιθυμούμε συμφωνία αλλά δεν υποκύπτουμε κιόλας. Δεν είμαστε όμηροι κανενός, είμαστε εταίροι στην Ευρώπη και όχι υποτελείς. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες της ΕΕ και ενοικιαστές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στο STAR.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά είπε «είναι σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας» και στο πλαίσιο «αυτού που ζήτησε ο πρωθυπουργός το κόμμα και οι βουλευτές να στηρίξουν έμπρακτα την κυβέρνηση».

«Η έμπρακτη στήριξη σήμερα της κυβέρνησης περνάει μέσα από τις παρεμβάσεις μας αυτού του τύπου που έχουν ένα μοναδικό μήνυμα η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω απέναντι στις άθλιες πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών μας», υποστήριξε ο κ.Πετράκος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη αλλά λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε μια συμφωνία η οποία δεν θα λύνει το θέμα του χρέους».

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ελλάδα έχει δυνατότητες να επιζήσει, δεν φοβόμαστε τίποτε».

Με αφορμή τα 71 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τη σφαγή του Διστόμου ο κ. Πετράκοςσημείωσε: «Σήμερα που είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική μέρα καλό είναι ο κ. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ να στρέψουν τη μνήμη τους μερικά χρόνια πίσω όταν οι ναζί κατέσφαξαν τόσο κόσμο στο Δίστομο…δεν μπορούν να συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο όταν οι σύμμαχοι σε αυτούς διέγραψαν το χρέος παρότι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα».Σχόλια