7:05 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη... συμφωνία

Θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη... συμφωνία

Εξαιρετικά δύσκολες προμηνύονται οι επόμενες ημέρες για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καθώς, ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν οργισμένα στα μέτρα λιτότητας που έρχονται, ενώ, μια συνιστώσα ζητάει καταψήφιση του «νέου Μνημονίου» και συνέδριο του κόμματος. Για σκληρά σημεία μέσα στη συμφωνία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

sakellaridisan-den-kaname-tin-pnp-tha-mas-eleipan-lefta.w_hr«Παλέψαμε για τα εργασιακά, τις συμβάσεις εργασίας, τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αγορές προιόντων, δώσαμε πραγματική μάχη και αυτά είναι τα θετικά σημεία της συμφωνίας, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν σκληρά σημεία», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Αν και ήδη έχουν προκύψει αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις και επεσήμανε ότι σύντομα θα γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τότε ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι αντιδράσεις 

mixelogiannakis

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος δήλωσε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία».

Λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωνε ότι «αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν». «Πιστεύω ότι στο τέλος αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή. Είναι ακραία και αντικοινωνική αυτή η συμφωνία» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

Αντίδραση είχαμε και από τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο ο οποίος, μέσω Facebook, δήλωσε «Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς…».

«Επανάσταση» από την Κομμουνιστική Τάση

kotta-syriza-keimeno

Ωστόσο, η πιο σφοδρή αντίδραση ήρθε από την κομμουνιστική τάση η οποία απευθύνει «προσκλητήριο» προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν την «επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μέτρα  «για μια συμφωνία παράτασης του μνημονιακού προγράμματος», ενώ προτείνεται η διεξαγωγή  ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ «για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας».

Διαβάστε επίσης:

Με ένα non paper αποχαιρέτησαν και επισήμως τη «Θεσσαλονίκη»: Mέτρα σοκ 8 δισ. ευρώ από το νέο «όχι Μνημόνιο»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας