Γιώργος Παπανδρέου: Δειλία…Τσίπρα το δημοψήφισμα

124 2

Υπερ του Ναι σε συμφωνία στο δημοψήφισμα τάσσεται το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με ανακοίνωσή του τα ξημερώματα.

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «το δημοψήφισμα που εισηγείται,μετά από πέντε μήνες παλινωδίας, είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί στον Ελληνικό λαό», και αυτό δεν έχει,όπως αναφέρει,καμία σχέση με το δημοψήφισμα που είχε εισηγηθεί το 2011 ο κ. Παπανδρέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ για το δημοψήφισμα αναφέρει:

«Το δημοψήφισμα που εισηγείται ο κ. Τσίπρας, μετά από πέντε μήνες παλινωδίας, είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί, στον Ελληνικό λαό.

Η στάση αυτή, όπως και η «πρόταση» που καταθέτει, ουδεμία σχέση έχουν με το δημοψήφισμα του 2011.
Τότε, η Ελληνική Κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία και θέλησε να κάνει συμμέτοχο τον Ελληνικό λαό, με θετική ψήφο και εντολή για μια νέα πορεία προοδευτικών αλλαγών για τον τόπο.
Τότε, ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε την πρόταση για δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας, ζαριά που οδηγεί στη χρεοκοπία.

Σήμερα, που δεν υπάρχει συμφωνία, τι ακριβώς σημαίνει η πρότασή του για δημοψήφισμα;
Υποσχέθηκαν μια καλύτερη μοίρα μετά από 5 χρόνια θυσιών.
Δεν κατάφεραν να φέρουν μια συμφωνία και τώρα επιχειρούν να μετατρέψουν τον Ελληνικό λαό σε ασπίδα των ευθυνών τους.

Στην καλύτερη περίπτωση αυτό, δεν αποτελεί απλώς διαφυγή, αλλά και δειλία.
Απαιτείται σαφής συμφωνία επί της οποίας θα κληθεί ο Ελληνικός λαός να απαντήσει, ΝΑΙ με δημοψήφισμα, όπως απαιτείται και η δική τους καθαρή θέση επί αυτής της συγκεκριμένης συμφωνίας.
Το 2011, η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και έφερε μια συμφωνία την οποία υπερασπιζόταν.

 Join the Conversation

2 comments

 1. μιχαηλ Απάντηση

  ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΚΑΛΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ. ΑΣ ΟΨΕΤΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ….

 2. Χριστίνα Δ. Απάντηση

  Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση «ανεκδιήγητε» και ανεύθυνε ΓΑΠ,!!!

  Γιατί εσύ πρώτα μας έβαλες στο ΔΝΤ χωρίς να ρωτήσεις κανέναν, μας έβαλε την θηλιά στο λαιμό (και έκανες και το Καστελόριζο διάσημο… τρομάρα σου)… εξαιτίας σου μπήκαμε σε αυτή την περιπέτεια και κατόπιν σκέφτηκες ότι θα έπρεπε να κάνεις ένα δημοψήφισμα (;)

  Δηλαδή, εσύ πήρες τον ασθενή χωρίς την συγκατάθεση των συγγενών και αφού του αφαίρεσες όλα τα όργανα, μετά είπες να ρωτήσεις και τους συγγενείς αν συμφωνούν…!!!
  Γιωργάκη είσαι ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΣ και δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς!!!