17:04 Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Σεισμός» στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω... Ελλάδας

«Σεισμός» στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω... Ελλάδας

Μεγάλη, αλλά όχι απότομη, πτώση κατέγραψαν σήμερα οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, έπειτα από την απόφαση της Ελλάδας να κρατήσει κλειστές τις τράπεζες και να επιβάλει κεφαλαιακούς περιορισμούς.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι απώλειες των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν υψηλές αλλά, έως ένα βαθμό, ήταν “μετριασμένες”, καθώς η πτώση των γενικών δεικτών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων δεν ξεπέρασε το 5%.

Η «αναστάτωση» στα χρηματιστήρια της Ασίας ήταν, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ευρέως αναμενόμενη μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Περισσότερα από 35 δισ. ευρώ χάθηκαν στο αυστραλιανό χρηματιστήριο στην πρώτη ώρα των συναλλαγών.

Ειδικότερα, σημείωσαν πτώση:

stock_market_dropping-other2

-ο EuroStoxx 50 της Ευρωζώνης 3,89%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2011.

– ο γαλλικός δείκτης CAC 40 3,44%

-ο γερμανικός δείκτης Dax 3,45%

-o FTSE άνω του 1,5% και ο

-ο ισπανικός IBEX 35 3,66%

-o πορτογαλικός PSI 20 άνω του 4% και

-ο ιταλικός MIB 3,50%

Τα χρηματιστήρια εκτός Ευρώπης 

Πάντως, η αντίδραση της Wall Street ήταν “ψύχραιμη”, με τους δείκτες να εμφανίζουν απώλειες λιγότερο από 1% στις αρχικές συναλλαγές της Δευτέρας. Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,61% (-109,88 μονάδες), ο Nasdaq 0,71% και ο S&P 0,60%.

Αρνητικό ήταν και το πρόσημο στα ασιατικά χρηματιστήρια. Έτσι, το Σίδνεϊ έφθασε να εμφανίζει πτώση 1,81%, η Σεούλ 1,45%, η Ταϊπέι 1,90%, ενώ το Χονγκ Κονγκ στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης είχε πτώση 3,63%. Επίσης, το αυστραλιανό χρηματιστήριο εμφάνισε απώλειες 35 δις ευρώ

Με απώλειες έκλεισε και το χρηματιστήριο του Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,9%, δηλαδή κατά 596,20 μονάδες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας