0:20 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πληροφορίες από την ΕΚΤ: Αυξάνεται ο ELA...ανοίγουν οι τράπεζες αύριο

Πληροφορίες από την ΕΚΤ: Αυξάνεται ο ELA...ανοίγουν οι τράπεζες αύριο

Σημαντικές πιθανότητες για μικρή αύξηση του ορίου του ELA δημιουργούνται μετά την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – εταίρων. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η συμφωνία, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, αποτελεί ισχυρή βάση που επιτρέπει την ΕΚΤ να προχωρήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα ΑΤΜ αλλά και να επιτευχθεί η επαναλειτουργία των τραπεζών, υπο καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών, τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΚΤ για να εξετάσει την κατάσταση ρευστότητας των εγχώριων τραπεζών και οι περισσότεροι αναμένουν ότι η Ευρωτράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο το όριο του ELA, απορρίπτοντας το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αύξηση του ορίου.

Όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, υπάρχουν πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη που αναφέρουν ότι αν η ΕΚΤ ανεβάσει τον ELA κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ, τότε οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη, αλλά φυσικά η λειτουργία τους δεν θα ακολουθήσει μια κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, το όριο ανάληψης θα παραμείνει στα 60 ευρώ, ωστόσο θα μπορεί να παρέχει στους πελάτες κάποιες άλλες υπηρεσίες.

Διαβάστε τι έγραψε και ο δημοσιογράφος του BBC Robert Peston: 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας