29 συλλήψεις για τις κόντρες στη Βάρκιζα – Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα επεισόδια (φωτό-βίντεο)

29 συλλήψεις για τις κόντρες στη Βάρκιζα – Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα επεισόδια (φωτό-βίντεο)

Διαταγή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης δόθηκε έπειτα από ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και παρουσιάζει τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Βάρκιζα.

Στο βίντεο αυτό αστυνομικοί φαίνεται να χτυπούν κάποιους πριν τους συλλάβουν. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, όπου είχε δοθεί ραντεβού για αυτοσχέδιες κόντρες με οχήματα, καθώς ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι συνελήφθησαν 29 Έλληνες και ένας Γεωργιανός, ενώ τραυματίστηκαν από πέτρες δύο αστυνομικοί.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 31-1-2017 ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) καθώς και αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν -320- τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -197- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -15- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ( -10- σε βαθμό πλημμελήματος και -5- σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

Επικίνδυνοι ελιγμοί: -11-
Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:-4-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -4-
Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: -1-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -6-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -12-
Στέρηση άδειας οδήγησης: -9-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -17-
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: -3-
Ανασφάλιστα: -5-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -125-

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 30 ετών, οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, διότι κατελήφθη να ενεργεί συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, να οδηγεί χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού και να διαταράσσει με πρόθεση την ασφάλεια της συγκοινωνίας σε οδό. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και μηχανισμός μαγνητοσκόπησης (κάμερα), που ήταν τοποθετημένος επί του προστατευτικού κράνους του ως άνω οδηγού και ο οποίος κατέγραφε εν κινήσει τα όσα διαδραματίζονταν.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -47- άδειες ικανότητας οδήγησης, -39- άδειες κυκλοφορίας και -26- πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ομάδα τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή της Βάρκιζας, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων, φωτοβολίδων, καπνογόνων, φρεατίων ύδρευσης και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα Τάξης στο σημείο. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο (2) αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τριάντα (30) άτομα, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες επιθέσεις. Πρόκειται για είκοσι εννέα (29) ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) και έναν (1) υπήκοο Γεωργίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

«Κόντρες» στη Βάρκιζα: Επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμοΣχόλια