7:09 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Απίστευτη ατάκα Μεϊμαράκη για Τσίπρα: Ο νέος δεν είναι πάντα... ωραίος

Απίστευτη ατάκα Μεϊμαράκη για Τσίπρα: Ο νέος δεν είναι πάντα... ωραίος

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τη διαχείριση των τελευταίων 7 μηνών

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας πήγε πίσω τη χώρα

Να παγώσει πλήρως το θέμα του ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega. Αναφερόμενος στα θέματα της παιδείας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ είχε αντιδράσει στην επιβολή 23% στον ΦΠΑ σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία. Δεν ρίξαμε μια πιστολιά στον αέρα και το αφήσαμε, η Μαρία Σπυράκη και ο κ. Φορτσάκης έκαναν τις σχετικές ενέργειες και στην Κομισιόν γι’ αυτό υπήρξε εξέλιξη και το θέμα πάγωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% στα σχολεία. Το θέμα δεν είναι απλό, είναι ιδεολογικό. Αυτό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, το είχε στο πρόγραμμά του. Μπορούσαν και μπορούνε να το καταργήσουν αλλά δεν θέλουν».

Ραντεβού με τον Γιούνγκερ

«Έχω ήδη ζητήσει, μέσω του Δημήτρη Αβραμόπουλου, να δω τον κ. Γιούνγκερ για τα θέματα του μεταναστευτικού, ΦΠΑ, εκπαίδευση και ΕΣΠΑ.  Πρέπει να ξεπαγώσει το θέμα του ΕΣΠΑ γιατί θα χαθούν εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ ότι είμαστε σε προεγκλογική περίοδο πρέπει να δούμε κάποια θέματα συνολικά που αφορούν όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαλαρώσει, δεν κυβερνάει».

Μνημόνιο

«Το νέο μνημόνιο του Τσίπρα είναι οι μεταρρυθμίσεις που εμείς πάντα προωθούσαμε και πιστεύαμε και ο Τσίπρας δεν θέλει να συνεχίσει. Είναι απαραίτητο όμως. Πρέπει να αλλάξει η χώρα. Να μαζευτούμε δημοσιονομικά, αλλά κυρίως να αλλάξουν τα μέτρα, από υφεσιακά να γίνουν αναπτυξιακά.

“Δεν θα ψηφίσουμε την φορολογία των αγροτών”

Τα σημεία που αφορούν στην φορολογία των αγροτών και αναφέρονται στο Μνημόνιο, καυτηρίασε ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει η ΝΔ την φορολογία των αγροτών, ενώ δεσμεύτηκε ότι όλα αυτά θα επανεξεταστούν και θα συζητηθούν με τους εταίρους, συμπλήρωσε όμως: «Εγώ όμως θα πάω εκεί με προτάσεις. Όχι όπως ο Τσίπρας που αναγκάστηκε να κατέβει από το ροζ συννεφάκι του γιατί πήγε στην διαπραγμάτευση χωρίς προτάσεις».

«Πήγε τη χώρα πίσω»

Αναφερόμενος για άλλη μια φορά στις επικρίσεις που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «τον ευχαριστώ που δυναμώνει το δεξιό μου προφίλ και δεν το έχει καταλάβει» και συμπλήρωσε: «Είναι η τακτική του κ. Τσίπρα γενικά σε λάθος κατεύθυνση. Τη μια θέλει να τον στηρίζουμε και την άλλη μας έβριζε. Επικοινωνιακά ήθελε να πείσει τον κόσμο ότι έκανε σκληρή διαπραγμάτευση και τελικά κατέληξε να μην του αρέσει η ίδια η συμφωνία που πάλεψε ο ίδιος και μας οδηγεί σε εκλογές. Εφτά μήνες πήγε την χώρα πίσω, χάθηκαν δισεκατομμύρια που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός. Έβαλε τη χώρα σε μια πορεία καταστροφική.

Εάν πράγματι είχα πιστέψει ότι ο Σόιμπλε ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ, δεν έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις κινήσεις του; Δεν σκέφτηκε μετά πού έβαζε την υπογραφή του και τώρα δεν του αρέσει;».

«Εκλογές στα μουλωχτά»

Μας πάει στα μουλωχτά σε εκλογές, για να μην μάθουν οι πολίτες τα όσα κρύβει το μνημόνιο. Ο κόσμος πάει να ψηφίσει χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει. Ούτε οι βουλευτές του έχουν διαβάσει και γνωρίζουν το μνημόνιο. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει παράταση για να μάθει ο κόσμος. Αλλά… επέλεξε να μας πάει στις εκλογές στα μουλωχτά».

«Μας παραμύθιαζε»

«Μακάρι να έρθει να συζητήσουμε σε ένα ντιμπέιτ ο Τσιπρας» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας μάλιστα ότι «φυσικά και είχαμε επικοινωνία με τον κ.Τσίπρα, αλλά μας έλεγε άλλα αντί άλλων, όπως και κάποιοι συνεργάτες του που υποτίθεται ότι ήταν κοντά του. Μας έλεγε ψέματα μέχρι την τελευταία στιγμή. Από τις 12 Ιουλίου είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές και μας παραμύθιαζε. Γι’ αυτό καλώ τους πολίτες να μην πάνε και πάλι σε ψήφο διαμαρτυρίας. Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ψήφο διαμαρτυρίας”.

«Ο νέος δεν είναι πάντα… ωραίος»

“Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος δεν είναι πάντα… ωραίος. Μπορεί να είσαι νέος και να έχεις γερασμένα μυαλά και αντιλήψεις. Μας θεωρεί ο κ. Τσίπρας ως το παλιό κατεστημένο αλλά … εκείνος λειτουργεί με παλιά κομματικά μυαλά”.

«Όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί – και όταν λεει συνεργασία με ΑΝΕΛ και όχι με κανέναν άλλον – σημαίνει ότι μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Λογικό είναι, 40 χρονών είναι, θα διερωτάται: Γιατί να εφαρμόσω εγώ τέτοια σκληρά μέτρα, θα βρούμε τον αυτοφωράκια, να τον βάλουμε μπροστά»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας