3 φρούτα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

3 φρούτα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Μια καλή διατροφή περιέχει σίγουρα τα φρούτα. Πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα, αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν ήξερες μέχρι τώρα την διατροφική τους αξία. Βάλε τώρα στη διατροφή σου τα παρακάτω φρούτα και εμπλούτισε τον οργανισμό σου με παραπάνω βιταμίνες.

1. Χυμός ρόδι

images

Γιατί είναι υγιεινός;

Επιστήμονες από το Ισραήλ ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που έπιναν περίπου 60ml χυμό ροδιού την ημέρα για ένα χρόνο, παρουσίασαν μείωση 21% της συστολικής πίεσης στο αίμα. Επιπλέον, περίπου 120 ml μας παρέχει με το 50% των καθημερινών μας αναγκών σε βιταμίνες.

Πώς να πιείς τον χυμό ρόδι:

Δοκίμασε 100% χυμό ρόδι, χωρίς πρόσθετα ζάχαρα. Η γεύση είναι τόσο έντονη που ένα ποτήρι είναι αρκετό!

 

 

2. Γκουάβα

download

Η γκουάβα είναι εξωτικό φρούτο, ελαφρώς ξινό, όμως η γλυκύτητά της εντείνεται καθώς κοντεύετε προς το κέντρο του φρούτου.

Γιατί είναι υγιεινή;

Η γκουάβα έχει πολύ υψηλή ποσότητα λυκοπενίου, ένα αντιοξειδωτικό που πολεμά τον καρκίνο του προστάτη, περισσότερη ακόμη κι από τη ντομάτα και το καρπούζι. Επιπρόσθετα, ένα φλιτζάνι γκουάβα προσφέρει 688 mg κάλιο, δηλαδή 63% περισσότερη ποσότητα απ’ όση θα βρείς σε μία μέτρια μπανάνα. Τέλος, ας μην παραλείψουμε τις φυτικές ίνες. Η γκουάβα δίνει 9 g φυτικών ινών σε κάθε φλιτζάνι.

Πώς να φάς τη γκουάβα:

Η γκουάβα τρώγεται ολόκληρη, με τον φλοιό και τους σπόρους. Είναι μάλιστα πολύ θρεπτική, αφού η φλούδα και μόνο έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από τη φλούδα του πορτοκαλιού.

 

 

3. Αποξηραμένα δαμάσκηνα

dried-plums-or-prunes

Γιατί είναι υγιεινά;

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν υψηλή ποσότητα νεοχλωρογενικού και χλωρογενικού οξέος, αντιοξειδωτικά που είναι πολύ αποτελεσματικά στο να καταπολεμεί το σουπεροξειδικό ανιόν, που καταστρέφει τα κύτταρα και θεωρείται ότι είναι μία από τις πρωταρχικές αιτίες του καρκίνου.

Πώς να φας τα αποξηραμένα δαμάσκηνα:

Μπορείς να τα φας ως ορεκτικό. Τύλιξε μία φέτα προσούτο γύρω από κάθε δαμάσκηνο και «ασφάλισε» με μία οδοντογλυφίδα. Ψήσε στον φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200°C, μέχρι τα δαμάσκηνα να γίνουν μαλακά και το προσούτο τραγανό. Το ορεκτικό σου θα είναι γλυκό και αλμυρό μαζί, αλλά πάνω απ’ όλα θα είναι υγιεινό!

 

 


Σχόλια