3 υγιεινά τρόφιμα που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου

3 υγιεινά τρόφιμα που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου

Πιο κάτω θα έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις 3 τροφές που θα σου αυξήσουν το μεταβολισμό. Ξεκίνα από τώρα να  φτιάχνεις τη διατροφή σου και να δώσεις στον οργανισμό σου την ενέργεια αλλά και την υγεία που χρειάζεται.

 

Φακές

Ένα φλιτζάνι φακές περιέχει 35% των ημερήσιων αναγκών σου σε σίδηρο. Ίσως δεν το γνώριζες, αλλά περίπου το 20% από μας έχουμε έλλειψη σιδήρου. Όταν έχεις έλλειψη ενός θρεπτικού συστατικού, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται καθώς το σώμα δεν έχει ό,τι χρειάζεται για να δουλέψει όπως πρέπει.

 

Καυτά πιπέρια

 Η καψαϊκίνη, ένα συστατικό που δίνει στο τσίλι την πικάντική του γεύση, «θερμαίνει» το σώμα σου, επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίει θερμίδες. Φάε το ωμό ή ψημένο, ξηρό, ακόμη και υπό μορφή σκόνης. Πρόσθεσέ το στις σούπες, στα αβγά, στα κρέατα… όσο αντέχεις!

 

Άπαχο Κρέας

Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο άπαχο κρέας έχει θερμογόνα επίδραση. Κατά την πέψη, καις περίπου το 30% των θερμίδων που περιείχε το φαγητό σου! Για παράδειγμα, αν φας ένα φιλέτο κοτόπουλο 300 θερμίδων, θα κάψεις 90 θερμίδες κατά την πέψη.

 

 

 


Σχόλια