Πυρά… Πάγκαλου κατά Φώφης και Αλέξη – Είμαι νεόπτωχος… συνταξιούχος!

Πυρά… Πάγκαλου κατά Φώφης και Αλέξη – Είμαι νεόπτωχος… συνταξιούχος!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, τοποθετώντας στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής του, εκτός από τον κ. Τσίπρα όπως έχει πράξει πολλές φορές στο παρελθόν, και την κα. Γεννηματά.

Ο κ. Πάγκαλος ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά το μνημόνιο για το οποίο υποστήριξε πως είναι το μόνο πρόγραμμα που υφίσταται και ότι αποτελεί μονόδρομο.

Αίσθηση προκάλεσε η πολύ σκληρή κριτική που άσκησε στην κα. Γεννηματά, «Η κα. Γεννηματά δεν με κάλεσε. Δεν είχα βέβαια να πω κάτι με την κυρία Γεννηματά. Αλλά δεν με κάλεσε ποτέ να μιλήσουμε κι εμένα δεν μου έλειψε ποτέ στη ζωή μου η κυρία Γεννηματά…

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση που είχαμε (με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) ήταν δική μου και θα τον ξαναδώ μέχρι τις εκλογές. Θα δω κι άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κυρία Γεννηματά έστειλε μια πρόσκληση σ’ ένα σεντόνι από διευθύνσεις ηλεκτρονικές, όπου μας καλεί όλους εμάς, που έχουμε, λέει, παίξει ένα ρόλο στην παράταξη, να βρεθούμε όλοι μαζί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 19.00’, στο Ζάππειο, να την ακούσουμε προφανώς να μιλήσει και να διαβάζει μάλλον ένα κείμενο, όπως κάνει συνήθως. Είναι τόσο πρόχειρα γραμμένο αυτό το κείμενο, ώστε η κυρία Γεννηματά, με την ηλεκτρονική της διεύθυνση, καλεί τον εαυτό της.

Σε αυτό το γελοίο κείμενο περιλαμβάνονται άνθρωποι, όπως εγώ, οι οποίοι έχουν δηλώσει, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, γιατί το θεωρούν κατάντια, ρεζίλι και δεν πρόκειται με την ψήφο τους να επιδοκιμάσουν αυτή την ιστορία. Είναι κατάντια και ρεζίλι το ΠΑΣΟΚ του 2% και του 4% ακόμη και να μπει στη Βουλή, με επικεφαλής την κυρία Γεννηματά, η οποία ως μόνο προσόν στη ζωή της έχει ότι είναι κόρη του αειμνήστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο όλοι συνδεόμαστε.

Δεν έχει κανένα νόημα. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση της καριέρας της κυρίας Γεννηματά, την οποία θεωρώ ανύπαρκτη – την καριέρα, όχι την κυρία Γεννηματά. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, μια καλή νοικοκυρά και μια καλή μητέρα.

Γιατί να είμαι στη λίστα αυτή, αφού ξέρει ότι δεν θέλω; Προφανώς θέλει να μ’ εκθέσει. Είναι απαράδεκτο και επιθετικό και της το επιστρέφω. Είναι δυνατόν το γραφείο του ΠΑΣΟΚ να μην ξέρει π.χ. ότι η κυρία Σακοράφα είναι φανατικό και δηλητηριώδες μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Ρ/Σ BHMAFM ο κ. Πάγκαλος απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος, «αν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα ή όχι», τόνισε: Βρες μου άλλον καλύτερο από τον Μεϊμαράκη… Θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω, γιατί είναι θανατολάτρες, είναι άνθρωποι του παρελθόντος, είναι βαθύτατα επηρεασμένοι από ιδεοληψίες, είναι φοβερά επικίνδυνοι. Αυτή η μορφή πολιτεύματος που ζούμε, είναι μια μορφή δικτατορίας ενός συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων, επί του συνόλου του λαού, αυτό είναι το καθεστώς που έχουμε.

Από τα βέλη του κ. Πάγκαλου δεν έλειψε και ο κ. Καμμένος, «Ο Καμμένος είναι εθνικιστής λαϊκιστής. Γιατί συνεργάστηκαν με τους πρωτοπόρους αριστερούς της νέας εποχής; Γιατί οι πρωτοπόροι αριστεροί της νέας εποχής δεν είναι αριστεροί, ούτε νέας εποχής, είναι εθνικοσοσιαλιστές».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Πάγκαλος «εξαπέλυσε» νέα πυρά κατά του κ. Τσίπρα: Να τα κατεβάσει τώρα ο κ. Τσίπρας και να πει «κύριοι, εγώ στα τέσσερα θα συνεργαστώ με το Ποτάμι, το οποίο έχει πει όλα αυτά εναντίον μου, γιατί το Ποτάμι κάνει μαζί μου». Αν δεν το πει, θα πει ότι δεν κάνει κι επειδή δεν κάνει, δεν πρέπει ο Τσίπρας με κανένα τρόπο να ψηφιστεί ακόμη μια φορά, για να είμαστε σε αδιέξοδο. Πρέπει ο άνθρωπος αυτός, που είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ζωή, να απομακρυνθεί και να μπει εκεί που είναι οι μεγάλοι ψευταράδες και απατεώνες της ιστορίας, από τους οποίους δυστυχώς από την αρχαιότητα δεν έχουμε λίγους, έχουμε πολλούς.Σχόλια