13:57 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Η πρώτη φορά Αριστερά, ψάχνει το διακύβευμα των εκλογών»

«Η πρώτη φορά Αριστερά, ψάχνει το διακύβευμα των εκλογών»

Γράφει η Νελλυ Μαυρίδου

Την περίοδο αυτή διανύουμε μέσα στον ίδιο χρόνο άλλη μια προεκλογική περίοδο, την τρίτη κατά σειρά για την ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένου και τις εκλογές για το δημοψήφισμα έχοντας για ‘πρώτη φορά αριστερά’, η οποία ακόμα ψάχνει ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών αυτών..

Το ζήτημα είναι ένα! Μαγικές λύσεις που αποτυπώνουν την ελπίδα της αριστεράς όπως είδαμε δεν υφίστανται.. Το θράσος και η υπεροψία των κυβερνώντων της αριστεράς στις διαπραγματεύσεις δεν πέρασε.. Και οι ίδιοι υπέκυψαν σε αυτά που απαρνούνταν, υπέκυψαν στον παλαιοκομματισμό που πολέμησαν και στο τέλος διασπάστηκαν και διαλύθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο..

Και μετά από 7 μήνες κυβερνώντες, με ιστορικότερο επίτευγμα τους τα capital controls και τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας μας, επιμένουν ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα..

Και εδώ θέλω όλοι εσείς που πιστέψατε κάποια στιγμή στην ελπίδα αυτή.. Να αναλογιστείτε…

Παρουσιάστηκαν ως αντάρτες αλλά και ως μεσίτες συγχρόνως σε μια δύσκολη στιγμή που διένυε η χώρα, λέγοντας ότι έχουν την λύση να σκίσουν τα μνημόνια..
Όταν είδαν ότι το ‘σχέδιο ουτοπία’ που είχαν δεν ήταν υλοποιήσιμο, κάνουν δημοψήφισμα, μεταθέτουν την ευθύνη στον ελληνικό λαό, τον διχάζουν όπως ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ελλάδας,
παίρνουν απάντηση το βροντερό ΟΧΙ που αναζητούσαν, -που προσωπικά πιστεύω ότι προτιμούσαν το ναι για να φύγει το βάρος της ευθύνης από πάνω τους- και παρόλαυτα προχωράνε σαν να είχαν πάρει απάντηση το ΝΑΙ και προχωράνε στη συμφωνία που καταδίκαζαν…

Και μετά την συμφωνία, αρχίζει η διάσπαση, και αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουνε τελικά, και ξαναπροκυρήσσουν εκλογές, τρίτες κατά σειρά μέσα στον ίδιο χρόνο όπως ξαναείπαμε!

Και το τονίζουμε γιατί εκτός απο την πολιτική παράμετρο, υπάρχει και η οικονομική, τη στιγμή που το ταμείο του κράτους είναι κυριολεκτικά μείον, κι εμείς θα έχουμε δώσει μέσα σε έναν χρόνο περίπου 130.000.000 ευρώ για εκλογές και δημοψήφισμα!!

Ας αναρωτηθούνε λοιπόν, όλοι όσοι παρασύρθηκαν από την λαοπλάνα ελπίδα..

Υπήρχε ποτέ ελπίδα ή απλά ήταν λεπίδα και μας μπέρδεψαν με έναν αναγραμματισμό..

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας