1:33 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Ζωή «καρφώνει» Τσίπρα για διαπλεκόμενους υπουργούς - Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε ταπεινωτικά

Η Ζωή «καρφώνει» Τσίπρα για διαπλεκόμενους υπουργούς - Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε ταπεινωτικά

Με σύνθημα «το “Όχι” θα νικήσει» ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 19.30 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΛΑΕ υποστήριξε ότι το κόμμα είναι «το μέτωπο της ελπίδας. Εμείς είμαστε το νέο – το καινούργιο απέναντι το μέτωπο των μνημονίων. Η ΛΑΕ έρχεται από μακριά από τις καλύτερες αριστερές πατριωτικές παραδόσεις του λαού μας. Πηγαίνει μακριά για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια μια Ελλάδα δημοκρατική – προοδευτική. Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο “Oχι” για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο νεανικό όχι του δημοψηφίσματος απέναντι στο “ναι” της υποδούλωσης. Με το όχι κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα».

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «διέψευσε τις ελπίδες του λαού. Ακολούθησε με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Συνθηκολόγησε και παραδόθηκε ταπεινωτικά. Παρέδωσε το όχι και τους αγώνες στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε», ενώ τόνισε ότι «εμείς όμως νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε!».

«Νέα Βάρκιζα το 2015 δεν υπάρχει. Δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε. Συνεχίζουμε με πείσμα. Δεν είμαστε το νόμισμα της δραχμής. Δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά εργαλείο. Είμαστε το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, φόρο λεηλασία. Άλλοι μετέτρεψαν το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα κοινωνικό οδοστρωτήρα».

Αναφορικά με το δίλημμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΛΑΕ ισχυρίστηκε ότι «το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μειμαράκης. Την επόμενη θα είναι μαζί με κολαούζους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ό,τι απέμεινε από ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε νέα ΔΗΜΑΡ και Πασοκοποιείται».

Απηύθυνε μάλιστα μήνυμα στο εκλογικό σώμα να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι «από την Δευτέρα ξεκινάμε για να γίνουμε εξουσία από τον λαό, για τον λαό».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ξεκίνησε την ομιλία της με της εξής ερώτηση: «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» για να λάβει την απάντηση από το συγκεντρωμένο πλήθος «όχι».

«Τι είπατε;» ξαναρώτησε η ίδια για να εισπράξει και πάλι αρνητική απάντηση. «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας αλλά κανείς δεν το ανέφερε από μνημονιακά ΜΜΕ και κόμματα. Η δημοκρατία στην χώρα μας δοκιμάζεται! Ο λαός δεν το βάζει κάτω. Ακόμα και αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του λαού αυτός ο λαός σηκώνεται και πάλι στα πόδια του θεριεύει και αντριεύει απέναντι στο τέρας του μνημονίου» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως ο Τσίπρας «χρησιμοποιεί την εκλογική νομοθεσία που κάποτε καταγγέλαμε για να βαφτίσει τους δοτούς ως εκλεγμένους και να τους περιβάλλει με βουλευτική ασυλία. Τους έβαλε επικεφαλής στα ψηφοδέλτια χωρίς να είναι δοκιμασμένοι και εκλεγμένοι από το λαό».

Με ποιούς θα δώσει τη μάχη κατά της διαπλοκής, διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Με τον Φλαμπουράρη που βλέπει τα ματς μαζί με τον Μελισσανίδη; Με τον Παππά που έκανε τα χατήρια της μιντιακής διαπλοκής; Με τον Δραγασάκη που διατήρησε τις διοικήσεις των τραπεζών; Δεν μπορούν να δώσουν τη μάχη κατά της διαπλοκής αυτοί που ενέδωσαν στη νεοδιαπλοκή και στην εγχώρια διαπλοκή για να καλύψουν τις παραπομπές τους».

Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκλεισε με όλα τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας να ανεβαίνουν στο βήμα και να τραγουδούν το Bella Ciao. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι μόνο τραγουδούσε δυνατά, αλλά έδινε και τον ρυθμό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Το μακό μπλουζάκι της Ραχήλ 

Με ένα λευκό μακό μπλουζάκι πάνω στο οποίο είχε καρφιτσώσει ένα καρτελάκι που έγραφε “Λαϊκή Ενότητα”, εμφανίστηκε η Ραχήλ Μακρή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην Ομόνοια.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας