13:01 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σου - κου... χωρίς πορτοφόλι: Πού και πώς μπορείτε να διασκεδάσετε δωρεάν!

Σου - κου... χωρίς πορτοφόλι: Πού και πώς μπορείτε να διασκεδάσετε δωρεάν!

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου μας αποχαιρετά με ποικίλες και δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους.

Η πείνα του Κνουτ Χάμσουν στο Beton 7

peina beton7  To κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «σχεδία», παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, σε θεατρική διασκευή το λογοτεχνικό έργο του Κνουτ Χάμσουν «Η πείνα». Ένας συγγραφέας περιπλανιέται στους δρόμους της Χριστιάνιας (σημερινό Όσλο) προσπαθώντας να επιβιώσει πουλώντας άρθρα σε εφημερίδες. Παλεύοντας καθημερινά με την πείνα, την εξαθλίωση και την κοινωνική ταπείνωση, διατηρεί την ακεραιότητά του παραμένοντας πιστός στις υπαρξιακές του αναζητήσεις. Μια παράσταση προσφορά για τους φίλους, αναγνώστες και τους ανθρώπους της «σχεδίας», καθώς και τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου «Ιονίς» (ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του ΚΥΑΔΑ Δήμου Αθηναίων) αλλά και για όλο τoν κόσμο, στο πλαίσιο του προγράμματος Arts for Social Development της EUNIC.  Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Μουσείο της Ακρόποληςmouseio akropolis dorean  Στο πλαίσιο των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει στους επισκέπτες του, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν τα τοπία, τους ανθρώπους και τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από τη Σαμοθράκη, με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών του Μουσείου. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα βρίσκονται στον χώρο της περιοδικής έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των μεγάλων θεών» για ν’ απαντούν στις ερωτήσεις των επισκεπτών. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08.00 έως τις 20.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 17.00 έως τις 20.00.    Δωρεάν ανοιχτό μάθημα Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού από τα Theater Labs mathimata upokritikis  

Τα Theater Labs διοργανώνουν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 12.00, ένα δωρεάν Ανοιχτό μάθημα Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού στο Dance Club Χαϊδαρίου (Λ. Αθηνών 183, Χαϊδάρι). Τα μαθήματα ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου 2015 και θα διαρκέσουν ως τον Ιούνιο, ενώ θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, Σάββατο ή Κυριακή -ανάλογα με την περιοχή- για τέσσερις ώρες. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων απευθύνεται σε ερασιτέχνες κάθε ηλικίας [από 5 έως 65 ετών] που αγαπούν το θέατρο και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία παράσταση. Μέσα από τη συμμετοχή του σε μια από τις ομάδες των Theater Labs μπορεί κανείς να εκπαιδευτεί σε κλασικές και μοντέρνες τεχνικές θεάτρου, να διασκεδάσει, να εξερευνήσει τα συναισθήματά του και τον κρυμμένο του εαυτό.   

Μία μοναδική συλλογή μόδας στο Hard Rock Cafe Athens 
rihana ekthesi 

Το Hard Rock Cafe δίνει τη μοναδική ευκαιρία στους θαυμαστές του να δουν από κοντά την εμβληματική συλλογή κοστουμιών κάποιων από τους γνωστότερους superstars του κόσμου, στην έκθεση κοστουμιών “Hard Rock Couture”. Η έκθεση παρουσιάζει μερικά από τα πιο φαντασμαγορικά και ιστορικής σημασίας κοστούμια της Hard Rock Cafe συλλογής, συμπεριλαμβανομένων του φτερωτού Dior jacket που φορέθηκε εντός και εκτός σκηνής από τον Brandon Flowers, τραγουδιστή του συγκροτήματος The Killers, του κοστουμιού του Paul McCartney που ράφτηκε ειδικά για τους Beatles από τους D.A. Milings & Sons London, αλλά και κομματιών παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών, όπως της Lady Gaga, της Katy Perry, του Jimi Hendrix, της Rihanna και πολλών άλλων. 

Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα κρατικά Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους mouseio akropoli dorean  

Σκοπός του θεσμού είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έντυπα, προβολές ταινιών, αναπαραστάσεις δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα είναι ελεύθερη,ενώ η Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας