10:30 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η αληθινή ιστορία που συγκίνησε τον Κουρουμπλή

Η αληθινή ιστορία που συγκίνησε τον Κουρουμπλή

Η συγκινητική ιστορία ενός 2χρονου κοριτσιού που πάσχει από όγκο εντοπιζόμενο και στα δύο νευρά, οι οποίοι αφαιρέθηκαν αλλά κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει για τοπικές ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες , σε νοσοκομείο της Αμερικής, ευαισθητοποίησε τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός , παρενέβη ώστε στη ρωσικής καταγωγής μικρή Sagarian Liuchiia αλλά και στην μητέρα της Ιουλία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την άδεια παραμονή τους στην Αμερική, να δοθεί 6μηνη παράταση. Αυτή η κίνηση θεωρείτε σωτήρια για τη 2χρονη μικρούλα, μιας και οι ακτινοβολίες θεωρούνται απαραίτητες, για την πορεία της υγεία της, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση της διευθύντριας της ογκολογικής κλινικής παίδων και εφήβων «Μητέρα», Βασιλάτου – Κοσμίδη Ελένη.

Δεν είναι πρώτη φορά που παρεμβαίνει ο Κουρουμπλής για καλό σκοπό

Λύση στο θέμα του άτυχου Λυκούργου Πολίτη, πυροσβέστη στο επάγγελμα ο οποίος το 2013 είχε ένα φρικτό ατύχημα που τον άφησε με 90% αναπηρία, δεσμεύτηκε να δώσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, «Νυχτερινό ρεπορτάζ», στον Alpha 989. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

antiogoni gatou

Όμως δύσκολα ξεχνάει κανείς και την εικόνα της μάνας η οποία είχε γονατίσει μπροστά στον κ. Κουρουμπλή , όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η κυρία Αντιγόνη Γάτου είχε βρεθεί τότε έξω από Νοσοκομείο για να ευχαριστήσει με όλη της την καρδιά τον υπουργό που έδωσε εντολή να μεταφερθεί η μικρή της κόρη σε νοσοκομείο του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο Helios Clinic της Γερμανίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία προήλθε έπειτα από επέμβαση για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο.

Ο τότε υπουργός Υγείας επενέβη τέσσερις φορές για να επιτευχθεί η διασυνοριακή μεταφορά του μικρού κοριτσιού, ενώ πλήρωσε και για τη ναύλωση του αεροσκάφους ώστε να μεταφερθεί η μικρή Ραφαέλα στη Γερμανία.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας