3:08 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο δήμος Κερατσινίου «μεγάλος χαμένος» από τον ΟΛΠ

Ο δήμος Κερατσινίου «μεγάλος χαμένος» από τον ΟΛΠ

Ζημιωμένος κατά 6 εκατομμύρια φαίνεται πως θα βγει ένας από τους δήμους της Αττικής. Η νέα ρύθμιση που περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο στο άρθρο 10 του νέου μνημονίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, αναφερόμενος σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης λιμανιού.

Η ρύθμιση που προβλέπει την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών στους ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, επιφέρει ζημιά 6 εκατομμυρίων στο δήμοΚερατσινίου – Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τον κύριο Βρεττάκο στο νέο αγοραστή του λιμανιού θα δοθεί απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους και αφετέρου τη διαγραφή -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους. Επιπλέον αναφέρει ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά Δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.

Παράλληλα στη δήλωσή του τονίζει ότι «ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένεια του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα, κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν.»

Τέλος χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την πώληση του λιμανιού του Πειραιά και δηλώνει πως θα αγωνιστεί μαζί με τους δημότες του για την ανατροπή της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας