«Κάρφωσαν» ονόματα χρηματοδοτών του Noor1

«Κάρφωσαν» ονόματα χρηματοδοτών του Noor1

Δύο αλλοδαποί επιχειρηματίες, που διαμένουν σε δύο διαφορετικές πόλεις στο εξωτερικό, φέρεται να έχουν κατονομασθεί, τις τελευταίες ημέρες, ως χρηματοδότες με 15 εκατ. ευρώ του περιώνυμου φορτίου ηρωίνης βάρους δύο τόνων που έφθασε στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2014 με το πλοίο «Noor 1». Οι πληροφορίες αυτές φέρεται να έχουν δοθεί από έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους για την υπόθεση, ο οποίος έχει δώσει δύο ακόμη «σημαντικές καταθέσεις» στις αρχές που δεν έχουν ενταχθεί στη δικογραφία. Το ίδιο πρόσωπο έχει προχωρήσει και σε άλλες αναφορές προκειμένου «να βοηθήσει τους ερευνητές της υπόθεσης» και να έχει καλύτερη δικαστική μεταχείριση.

Αν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες -ήδη εξετάζονται-, θα πρόκειται για την πλέον σημαντική εξέλιξη στην πολυσυζητημένη υπόθεση που εκδικάζεται τις τελευταίες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (η δίκη στεγάζεται προς το παρόν στο αμφιθέατρο του Εφετείου της Αθήνας) με περισσότερους από 30 κατηγορουμένους. Και αυτό διότι έτσι ίσως μπορεί να δοθεί απάντηση σε ένα κεντρικό ερώτημα που απασχολούσε από την αρχή τις διωκτικές και δικαστικές αρχές σχετικά με τα άτομα που πλήρωσαν την αγορά του φορτίου ηρωίνης που εμφανίζεται να φορτώθηκε -καταμεσής του Περσικού Κόλπου- στο δεξαμενόπλοιο «Noor 1», με το δεδομένο ότι η «ταυτότητα» του χρηματοδότη είχε δημιουργήσει διάφορους υπαινιγμούς αλλά και σχετικές έρευνες για «εμπλοκή ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και την ίδρυση μίας σχετικής off shore εταιρείας». Τώρα φέρεται να ανακύπτουν στοιχεία για πρόσωπα εντελώς άσχετα με τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι όταν υπήρξε ο εντοπισμός των δύο τόνων ηρωίνης ύστερα από ενέργειες κυρίως του Λιμενικού Σώματος, είχαν συλληφθεί άτομα τουρκικής καταγωγής, ενώ είχε διαπιστωθεί διασύνδεση επίσης με τούρκους υπηκόους στην Ολλανδία που θα υποβοηθούσαν τη μεταφορά και διανομή της ναρκωτικής ουσίας σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, «από αυτόν τον κύκλο των προσώπων και των διασυνδέσεων προέρχονται και οι αλλοδαποί χρηματοδότες του πλοίου» και όχι από την ομάδα των ελλήνων κατηγορουμένων ή άλλων ημεδαπών.

Πηγή: tovima.grΣχόλια