Έρχονται στη Βουλή νομοσχέδια… φωτιά

Έρχονται στη Βουλή νομοσχέδια… φωτιά

Δύο νομοσχέδια-φωτιά φέρνει την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Το ένα αφορά στο μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης και θα έρθει με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μάλιστα το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΕΚΤ των αποτελεσμάτων των stress tests των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Το νομοσχέδιο για τις τράπεζες θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ το πολυνομοσχέδιο με αυτή του επείγοντος.

Την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης έθεσε στο μεταξύ εκ νέου ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να καταβληθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις,

Νομοσχέδιο για να κλείσουν… προαπαιτούμενα

tsipras

Την Πέμπτη επίσης θα έρθει με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες που έχει η Αθήνα ώστε να δείξει την καλή πρόθεση στο EuroWorking Group και τους δανειστές. Τέτοιες εκκρεμότητες είναι η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας, ώστε η χώρα μας να σταματήσει να καταβάλλει σημαντικά πρόστιμα στον τομέα της ενέργειας, το θαλάσσιο μέτωπο της λιμενικής ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα που εξαιρείται από την παραχώρηση του ΟΛΠ, εφαρμοστικές διατάξεις και διορθώσεις σε σχέση με το πρώτο πακέτο μέτρων.

Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα στην κυβερνητική επικοινωνιακή ατζέντα – προφανώς και με πολιτικά κριτήρια – είναι η ευρεία ανάδειξη του προσφυγικού. Κυβερνητικά στελέχη θα έχουν συσκέψεις με συναρμόδιους φορείς ενώ κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σουλτς που φτάνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούν κέντρα υποδοχής στα νησιά.Σχόλια