Στο αρχείο οι δικογραφίες για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Στο αρχείο οι δικογραφίες για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα είπε: «και αυτή τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη (σ.σ. αρ. 78 4146/2013). Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι αυτό ψηφίστηκε».

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην πράξη κατήγγειλε την βουλευτική τροπολογία που είχαν καταθέσει τότε τρεις βουλευτές της ΝΔ (Χριστογιάννης, Τσουμάνης, Σταμενίτης) και την οποία είχε κάνει αποδεκτή η κυβέρνηση προκειμένου να παραχθεί ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και τα μέλη των ΔΣ για την έγκριση δανείων όπως αυτά προς πολιτικά κόμματα.

Πάντως, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι ήδη ο εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος ερευνά δάνεια της ΑΤΕ προς ΜΜΕ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να ρίξει άπλετο φως για τις συνθήκες δανειοδότησης των υποθέσεων που ερευνά».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών -επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση- παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών».Σχόλια