7:09 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η «μάχη» στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Η «μάχη» στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Η παραδοσιακά και θεσμικά κορυφαία κοινοβουλευτική μάχη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα το βράδυ κατά την κορύφωση της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη Βουλή, αναμένεται να υπεραμυνθεί των αριθμητικών μεγεθών, εστιάζοντας στο ότι για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια δίνεται βάρος στην αύξηση των κοινωνικών δαπανών. Δεδομένο θεωρείται ακόμη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει στα πρώτα θετικά σημάδια για την επάνοδο της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και μετά.

Παρακολουθείστε απευθείας τη συζήτηση

«Καλοδεχούμενη η στήριξη»

Την ώρα, πάντως, που συνεχίζονται οι φήμες ότι κάποιοι βουλευτές, από άλλα κόμματα, μπορεί και να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει άγνοια.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «εάν συμβεί, από μας καλοδεχούμενο θα είναι».Όπως, βέβαια, η ίδια εξηγεί μια τόσο σημαντική διαφοροποίηση, θα έφερνε εκ των πραγμάτων σε μεγάλη δυσκολία τη θέση του βουλευτή στην όποια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το πρόγραμμα

Στην σημερνή διαδικασία αναμένονται οι τοποθετήσεις όσων υπουργών δεν έχουν εως τώρα μιλήσει. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και στην τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Επίσης, το λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για να ολοκληρωθούν με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία ενώ από τις έως τώρα τοποθετήσεις των εισηγητών τον προϋπολογισμό θα ψηφίσουν μόνο οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας