2:31 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη, μέσα στο 2016 ο Π.Παυλόπουλος

Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη, μέσα στο 2016 ο Π.Παυλόπουλος

Τις καθιερωμένες ευχές από την πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 

Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της, εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

 

Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας