15:00 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Τσίπρας σε Μπόργιανς: Πολλοί έχασαν τον ύπνο τους με την πάταξη της φοροδιαφυγής

Τσίπρας σε Μπόργιανς: Πολλοί έχασαν τον ύπνο τους με την πάταξη της φοροδιαφυγής

Θα αξιοποιηθούν οι πληροφορίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, πως είναι… διάσημος στην Ελλάδα, ενώ τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

«Μετά από τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στον Γερμανό πολιτικό, χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις πληροφορίες που έλαβε η Ελλάδα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί», πρόσθεσε ο πρωθυπυργός.

Από την πλευρά του, ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς ανέφερε ότι κατά την κρίση του 2008-2009, κατά την κρίση, η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία αξιοποίησε τέτοιες λίστες, οι οποίες απέδωσαν έσοδα στο Δημόσιο.

«Καλό θα ήταν να αξιοποιούνται τέτοιες λίστες και όχι μόνο να γίνονται περικοπές δαπανών», σχολίασε ο κ. Μπόργιαρνς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους για τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας