17:07 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Χιονιάς εξπρές» αναμένεται από σήμερα το βράδυ σε όλη τη χώρα

«Χιονιάς εξπρές» αναμένεται από σήμερα το βράδυ σε όλη τη χώρα

Χιόνια και αρκετό κρύο αναμένεται να χτυπήσει την χώρα τις επόμενες ώρες, με το νέο κύμα κακοκαιρίας να βάζει στο στόχαστρο του τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ θα επηρεάσουν και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα,ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα βορειανατολικά τμήματα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας (ιδιαίτερα του νομού Χαλκιδικής), της Θράκης και πιθανόν αργότερα της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και αργότερα θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και των ανέμων αναμένεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας