«Βόμβα» Δρίτσα: Δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ – COSCO

«Βόμβα» Δρίτσα: Δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ – COSCO

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και κάθε κοινωνικής ομάδας, από την μεριά μας δεν αντιμετωπίζονται εχθρικά, αντιμετωπίζονται με κατανόηση και με επίγνωση ότι κάθε κινητοποίηση έστω κι αν αξιοποιείται πολιτικά, έχει βάση» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στον Real Fm.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα κλείσουν επ’ άριστον οι δρόμοι καθώς «ο διάλογος που έχει δρομολογηθεί θα αποδώσει».

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «δεν έχει καμία διάθεση κανένας να ρίξει την κυβέρνηση γιατί αυτό θα ήταν το πιο καταστροφικό.»

Αναφορικά με τον ΟΛΠ Ο Κ. Δρίτσας εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ- COSCO. Tο σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.»

Επεσήμανε επίσης ότι «δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι για να σταματήσει η διαδικασία από τη στιγμή που είναι δέσμευση της κυβέρνησης με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή.»

«Θα τοποθετηθώ όταν… ενημερωθώ»

Στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του, απάντησε πριν από μέρες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Αναλυτικά:

«Ο κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει ζητήσει και στο παρελθόν την παραίτησή μου για τους ίδιους λόγους. Τον παραπέμπω στην τότε απάντησή μου (15/5/2015), η οποία ισχύει και σήμερα. Θα όφειλε πάντως, να είναι σεμνότερος, αφού όλοι γνωρίζουν ότι, αυτή η Κυβέρνηση δεν αναλώνεται στο δημοφιλές για την παράταξή του σπορ, της νομής της εξουσίας, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, από τις συσσωρευμένες καταστροφικές συνέπειες μιας 5χρονης πολιτικής.

Όπως γνωστοποίησα εχθές, αργά τη νύχτα, έχω ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα στοιχεία, σχετικά με την πώληση. Όταν τα παραλάβω, θα τοποθετηθώ. Αυτό, για μένα, σημαίνει πολιτική αξιοπρέπεια χωρίς τεχνάσματα φθηνής πολιτικής.

Όσο για την προσποίηση ότι, δεν γνωρίζει για ποιο πραγματικό λόγο δεν εμφανίστηκαν περισσότεροι υποψήφιοι επενδυτές, ούτε γνωρίζει, ποιος φταίει για τη οικονομική κατάσταση της χώρας, επιβεβαιώνει ότι, και από τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας για ενάμιση χρόνο και 1 χρόνο στη θέση υπεύθυνου τομέα Ναυτιλίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν έμαθε ότι, όσο πιο πρόχειρα σκέπτεται κανείς, τόσο μεγαλύτερη αισθάνεται την ανάγκη να μιλάει».

Η «κόντρα» των δύο ανδρών, σημειωτέον, έχει να κάνει με την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην κινεζική Cosco, έναντι 368,5 εκατ. ευρώ, για την οποία ο κ. Δρίτσας ζήτησε ενημέρωση, αφού προηγουμένως είχε γίνει αποδεκτή η προσφορά των Κινέζων…

Διάβασε περισσότερα στο: Δρίτσας για ΟΛΠ: Θα τοποθετηθώ όταν παραλάβω τα στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ | Plus: Πολιτική | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Σχόλια