15:28 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μέγαρο Μαξίμου: ασφαλιστικό και φορολογικό την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή

Μέγαρο Μαξίμου: ασφαλιστικό και φορολογικό την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή

Την κατάθεση δύο ιδιαίτερα σημαντικών νομοσχεδίων, του ασφαλιστικού και του φορολογικού την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά η ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση που ενέχει υψηλό πολιτικό ρίσκο, εν τούτοις η ελληνική πλευρά επιχειρεί να ασκήσει πίεση με την εν λόγω ενέργειά της προς το ευρωπαϊκό σκέλος του κουαρτέτου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Λαμβάνοντας υπόψη και τις χθεσινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, περί κωλυσιεργίας του ΔΝΤ, αναμένεται από την ελληνική κυβέρνηση να επιρρίψει την ευθύνη για την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης στο Ταμείο.

Εν τω μεταξύ, ως προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου και επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ιδωθεί το έκτακτο ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιδιώκει “πολιτική παρέμβαση” στη διαπραγμάτευση και υπέρβαση του αδιεξόδου που έφερε την αποχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών χθες από την Αθήνα.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι ο κ. Ολάντ θεωρείται σύμμαχος της κυβέρνησης στην προσπάθειά της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσθέτουν ότι, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, η κυβέρνηση έχει μάθει ότι δεν μπορεί να πετύχει τις επιδιώξεις της, εάν δεν έχει εξασφαλίσει συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας επιζητά στήριξη αντίστοιχη με εκείνη που ο κ. Ολάντ είχε δώσει στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όταν τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε την Αθήνα.

Επόισης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου θα έχει γεύμα εργασίας αύριο με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες, όπου αύριο το βράδυ θα μιλήσει σε δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Αξελ Σπρίνγκερ, με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί αύριο για την Ουάσιγκτον όπου έχει προγραμματισμένες σημαντικές άτυπες επαφές με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Τζακ Λιού.

 

Πηγή: CNN Greece

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας