22:05 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΓΓ. ΝΑΤΟ: Συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς την Τουρκία

ΓΓ. ΝΑΤΟ: Συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς την Τουρκία

Το ρόλο της Τουρκίας εξήρε για την ισχυρή δέσμευσή της προς τη Συμμαχία στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η γειτονική χώρα στην αντιμετώπιση των διακινητών μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, σήμερα Πέμπτη στην Τουρκία.

Επίσης, καλωσόρισε την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκία για το προσφυγικό.

Παράλληλα, σε κοινή συνέντευξη με τον κ. Τσαβούσογλου, ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι η Συμμαχία στέκεται ενωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι τα πλοία της συμμαχίας που έχουν αναπτυχθεί εκεί συλλέγουν πληροφόρηση και διεξάγουν ελέγχους προς υποστήριξη των προσπαθειών της Τουρκίας, της Ελλάδας, και της Frontex.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε την Τουρκία για τη συμβολή της στο Συνασπισμό για την αντιμετώπιση του “ισλαμικού κράτους”, εν προκειμένω για την παροχή υποδομών ζωτικής σημασίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. “Είμαστε ενωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τις φρικτές επιθέσεις που έχουμε δει εδώ στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, και αλλού στην Τουρκία “, υπογράμμισε ο κ. Stoltenberg.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Συμμαχίας μετέβη στο νατοϊκό πλοίο FGS Bonn που βρίσκεται στο Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας